„Az a megoldás született még az idény végén, hogy tartsak egy hosszabb pihenőt, egyszezonnyit, és utána döntsünk a továbbiakról. Meglátjuk, hogy tetszik majd nekem a kori nélküli élet, van-e még bennem motiváció, erő, hogy újabb három esztendőt ráhúzzak egy olimpiai ciklusra” – mondta a magyar szövetség (MOKSZ) honlapján a 28 éves versenyző.

A négy olimpián szerepelt sportoló kifejtette, lengyel születésű felesége, Marta visszatér a versenysportba, és most már a magyar olimpiai csapat tagja.

„Meglátjuk, hogyan működik az első éve a versenysportban, mert biztosan nem lesz egyszerű visszaállnia. A szezon végén pedig levonjuk a konzekvenciákat, és közös döntést hozunk, hogyan tovább” – mondta Knoch, aki szerint azt belátták egy ideje, hogy ketten együtt nem tudnak korcsolyázni, mert kétéves kisfiukkal valamelyiküknek lennie kell.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összeállítású négyes a februári pjongcsangi játékokon megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét.