„Amikor megnyertük az olimpiát, akkor nyilván az volt a fejünkben, hogy történelmet írtunk – árulta el Liu Shaoang.Nagyon bíztam benne, hogy ezek után már utcákat neveznek el rólunk, s most bele is vésték a nevünket a falra, ez nagyon megtisztelő.”

Az emléktábla avatást nyár óta próbálták leszervezni, de a fiúkat olyan sok helyre hívják, hogy erre csak most került sor. Éppen egy rendkívül sikeres, sporttörténelmi Európa-bajnoki szereplés után. Mint ismert, amellett, hogy a két testvér 1500 és 500 méteren is – egymást között szépen leosztva – arany- illetve ezüstérmes lett, Sanyi megnyerte az összetettet, Ádó pedig a második helyen végzett. S ha ez még nem lett volna elég, a váltó is megszerezte a hőn áhított Európa-bajnoki címet. 

Természetesen az emléktábla avatóján résztvevő iskolások is kíváncsiak voltak arra, hogy a testvérek hogyan élik meg a rivalizálást.

„Mostanság nagyon sokszor megkapjuk a kérdést, megfordul-e a fejünkben, hogy megelőzzük, támadjuk egymást – mondta Liu Shaolin Sándor.De minket mindig úgy neveltek, hogy a testvérként segítenünk kell egymást. Én mindig nagyon izgulok, amikor Ádó versenyzik, próbálom támogatni, hiszen ő is sokat hozzátett az eredményeimhez.”

Videónkban emellett beszéltek arról, milyen célokkal vágnak neki a közelgő világbajnokságnak.  

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)