Sílövő-vb: francia aranyérem a nyitányon

Vágólapra másolva!
2024.02.07. 19:44
Fotó: Getty Images
A francia négyes nyerte a 4x6 kilométeres vegyes váltók küzdelmét a csehországi Nove Mestóban zajló sílövő-világbajnokság szerdai nyitányán.

 

Az első emberek után a német és a francia kvartett haladt az élen, ezen pedig a második versenyzőknél a sportág legendás alakja, Johannes Thingnes Bö sem tudott változtatni, mert az ötszörös olimpiai és 17-szeres világbajnok háromszor is célt tévesztett, így közel félpercesre nőtt a harmadik norvégok hátránya.

Az első női versenyzőknél aztán nagy változások történtek az élmezőnyben, mert előbb a fekvő lövészetnél a francia Justine Braisaz-Bouchet kényszerült büntetőkörre a négy lövőhibája miatt, majd álló lövészetnél ugyanezt követte el a német Franziska Preuss. A franciák így is vezettek, de előnyük kevesebb mint tíz másodperc volt a svájciakkal és a norvégokkal szemben, míg a németek kiestek a dobogóért folytatott küzdelemből.

Az aranyért végül a francia és a címvédő norvég négyes, azaz Julia Simon és Ingrid Landmark Tandrevold csatázott, ebből előbbi jött ki győztesen, mert mindkét lövészetnél hibátlanul célzott, míg riválisa egyszer-egyszer rontott. A bronzérmet Elvira Öberg remek sífutásának köszönhetően a svédek szerezték meg.

A franciák sikerükkel megszakították a norvégok négy vb-n át tartó győzelmi sorozatát ebben a számban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik