Északisí-vb: norvég címvédés a férfi sífutó váltóknál

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 14:52
null
Norvégia megvédte címét (Fotó: Getty Images)
A papírformának megfelelően a norvég négyes megvédte címét a sífutók 4x10 kilométeres férfi váltóversenyében a Planicában zajló északisí-világbajnokság pénteki napján.

A favorit skandináv staféta jószerivel már az első, klasszikus stílusban futó embereknél eldöntötte az aranyérem sorsát, ugyanis a 15 kilométeren bronzérmes Hans Christer Holund már két kilométer után leszakította valamennyi riválisát, így közel félperces előnnyel indította a csapatsprintben világbajnok Paal Golberget, aki megőrizte előnyét, mögötte pedig a finn Iivo Niskanen hagyta maga mögött ellenfeleit az ezüstéremért folytatott harcban.

A már szabadstílusban versenyző, a szlovéniai városban immár harmadik aranyérmét begyűjtő Simen Hegstad Krüger egypercesre növelte a norvég előnyt, de a finnek így is megtartották félperces fórjukat a négycsapatos üldözőbollyal szemben. Johannes Hösflot Klaebo erőlködés nélkül is hatalmas fölénnyel hozta be első helyre a norvég kvartettet, ő maga pedig sorozatban harmadszor csinálta meg azt a triplázást, hogy az egyéni és csapatsprint mellett a váltóval is diadalmaskodik a vb-n.

A finnek ezüstérme sem volt forgott veszélyben, míg a bronzért folytatott harcban a franciák tempója túl sok volt a svédek és a kanadaiak befejező emberének, viszont a német Friedrich Moch kibírta az emelkedőt, majd a célegyenesben lesprintelte Jules Lapierre-t.

A vb 17.30-tól a férfi síugrók nagysáncos versenyével folytatódik.

SÍFUTÁS, 4X10 KM-ES VFÉRFI VÁLTÓ
1. Norvégia (Hans Christer Holund, Paal Golberg, Simen Hegstad Krüger, Johannes Hösflot Klaebo) 1:32:54.7 óra
2. Finnország (Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvarinen, Niko Anttola) 46.9 mp hátrány
3. Németország (Albert Kuchler, Janosch Brugger, Jonas Dobler, Friedrich Moch) 59.8 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik