Téli olimpia: Shaun White-ot meglegyintette a kiesés szele

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 11:25
null
Shaun White az utolsó olimpiáján versenyez (Fotó: AFP)
A hódeszkázás koronázatlan királyát meglegyintette a kiesés szele a pekingi téli olimpián, miután elesett a félcső selejtezőjének első futamában, de Shaun White javított másodjára, így szerepelhet a pénteki döntőben – írja az MTI.


Az ötödik olimpiáján induló amerikai szupersztár bejelentette, hogy ez lesz az utolsó versenye. Szerdán elrontotta a védjegyének számító trükköt, a dupla McTwist 1260-at, így mindössze a 19. helyen állt az első kör után, a fináléba pedig a legjobb 12 jutott.

Ötven perc várakozást követően másodjára ugyanazt a produkciót mutatta be, de ekkor nem hibázott, aminek köszönhetően feljött a negyedik helyre, mivel minden indulónak a jobb futama számított.

„Nem tudom elmondani, milyen megkönnyebbülést éreztem az utolsó landolást követően. Csupa izgalom és feszültség volt a döntőbe jutás” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok White a kvalifikáció után.

A selejtezőt a japánok kétszeres ötkarikás ezüstérmese, Hirano Ajumu nyerte meg 93.25 ponttal, másodikként a négy éve bronzérmes ausztrál Scotty James zárt két pont hátránnyal. Harmadik a szintén japán Hirano Ruka lett, White 82.25 ponttal végzett negyedikként.

A döntőben a versenyzők tiszta lappal indulnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik