Szinkronkorcsolya-vb: a magyar csapat a 14. helyen áll

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.08. 23:06
A 14. helyen áll a Team Passion nevű magyar csapat a pénteki rövid program után a budapesti Syma Csarnokban zajló szinkronkorcsolya-világbajnokságon.

A hazai együttes hatodikként lépett a jégre a 26 csapatot felvonultató mezőnyben, és akkor annak ellenére az élre ugrott, hogy a rövid program során a 16 fős válogatott egyik tagja elesett egy forgás során. Ez a hiba egy büntetőpont levonását eredményezte.

A későbbiekben 13 csapat előzte meg a magyarokat, akik számára ez előrelépést jelent a tavalyi szerepléshez képest, ugyanis egy éve 17. helyen végeztek. A 2008-as, előző budapesti vb-n pedig éppen 14. lett a magyar csapat.

A sportág második budapesti világbajnokságán 21 ország 26 csapata vesz részt. A kűröket a szombaton 15 órakor kezdődő programban mutatják be az együttesek. Az élről az oroszok első csapata várja a folytatást a két finn együttest megelőzve.

A pénteki rajt előtt Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke és Orendi Mihály, a MOKSZ ügyvezető igazgatója nyújtott át elismerést az elmúlt idény hazai legjobbjainak. A 2015–16-os szezon férfi rövid pályás gyorskorcsolyázója az 500 méteren világbajnok Liu Shaolin Sándor, női rövid pályás gyorskorcsolyázója Jászapáti Petra, a lillehammeri ifjúsági olimpia kétszeres ezüstérmese volt. A legutóbbi idény legjobb hazai férfi gyorskorcsolyázója az Eb-bronzérmes és egyetemi világbajnok Nagy Konrád, míg női műkorcsolyázója Tóth Ivett, a debreceni junior világbajnokság nyolcadik helyezettje lett.

A magyar korcsolyasportért végzett tevékenységéért elismerésben részesült Szántó András, a világbajnokságnak otthont adó létesítményt üzemeltető SYMA Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik