A francia Vincent Jay élete első győzelmét aratta Vancouverben

Vágólapra másolva!
2009.03.12. 08:36
A hölgyek után a férfiak egyenkénti indítású versenyét rendezték meg a jövő évi téli olimpia helyszínén, a kanadai Vancouverben zajló sílövő-világkupán. A 20 km-es versenyt a 90 induló közül némi meglepetésre a 23 éves francia Vincent Jay nyerte meg, aki élete első világkupa-győzelmét aratta.
Vincent Jay élete első vk-győzelmét ünnepelhette
Fotó: Imago (archív)
Vincent Jay élete első vk-győzelmét ünnepelhette
Vincent Jay élete első vk-győzelmét ünnepelhette
Fotó: Imago (archív)
Vincent Jay élete első vk-győzelmét ünnepelhette

TÓFALVI ÉVA MÁSODIK

Simone Hauswald nyerte meg a Vancouverben megrendezett női 15 kilométeres, egyéni indításos viadalt. A német második világkupasikerét aratta. A szakági világkupában a szintén német Magdalena Neuner nyert, míg a romániai Tófalvi Éva kiváló teljesítménnyel a második pozícióban végzett.
Az első, fekvő lövészetet követően a svéd Carl Johan Bergmann vezetett, ám a másodikban hibázott, s büntetőpercet kapott. A másodiknál az összetett világkupa éllovasa, a lengyel Tomas Sikora vette át a vezetést, viszont a harmadikban és a negyedikben is rontott.

A harmadik lövészet után az osztrák Simon Eder, míg a negyediknél a mind a húsz lövését sikerrel teljesítő Vincent Jay állt az élen. A francia már nem is adta le előnyét a célig, így némi meglepetésre ő nyerte a versenyt. A másik két dobogós kiléte sem a papírformát tükrözte:második a német Daniel Böhm, harmadik pedig az amerikai Jeremy Theela lett. Mindannyian először állhattak világkupaverseny dobogóján.

Ami a világkupát vezetőket illeti, a lengyel Sikora, aki végül tizenegyedik lett, s bár megelőzte a szám világbajnokát, az ezúttal négyet hibázó, tizennyolcadikként záró norvég Ole Einar Björndalent, huszonhárom pontos előnyét csak harmincra tudta növelni. A szakági világkupát a háromszoros olimpiai bajnok, ezúttal negyedik német Michael Greis hódította el.

A mezőnyben két magyar versenyző is indult: Gombos Károly 5 hibával a 87., Tagscherer Imre pedig tízzel az utolsó, azaz 90. helyen végzett.

SÍLÖVŐ-VK

VANCOUVER, FÉRFI 20 KM
1. Vincent Jay (francia) 49:53,9 (0)
2. Daniel Böhm (német) +19,0 (1)
3. Jeremy Theela (amerikai) +23,3 (1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik