Björndalen és Neuner fölényes győzelme a tömegrajtos versenyben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2008.01.06. 16:24
A hölgyek 12,5 és a férfiak 15 km-es tömegrajtos versenyét rendezték meg az Oberhofban zajló sílövő Világkupa zárónapján. A nőknél a tavalyi háromszoros világbajnok Magdalena Neuner győzött, a férfiaknál az ötszörös olimpiai bajnok norvég Ole Einar Björndalen még parádésabb hétvégét zárt.
Magdalena Neuner felhőtlen boldogsága
Magdalena Neuner felhőtlen boldogsága
Magdalena Neuner felhőtlen boldogsága
Magdalena Neuner felhőtlen boldogsága

A nőknél a hazai szurkolók legnagyobb örömére a tavalyi háromszoros világbajnok és ezért a teljesítményéért Németországban az év legjobb sportolónőjének választott Magdalena Neuner győzött, óriási, közel egy perces előnnyel, úgy hogy két lövőhibát is vétett.

Sokáig a kínai Lui Hszia-nying szorongatta őt, ám végül a negyedik lövészetben háromszor is rontott. Így a dobogó második és harmadik helyére két orosz hölgy, Olga Aniszimova és Tatyana Mojszejeva állhatott fel.

Neuner győzelmével, illetve a szombati sprintben szerzett harmadik helyével feljött az összetett Világkupa dobogójára, éppen honfitársnőjét, Kati Wilhelmet megelőzve.

Az éllovas, ugyancsak német Martina Glagow ezúttal tizenkettedik, a második francia Sandrine Bailly a tizenötödik lett.

A férfiaknál az ötszörös olimpiai bajnok norvég Ole Einar Björndalen még parádésabb hétvégét zárt, hiszen ő a váltóban elért győzelem után a sprintben második, a tömegrajtos versenyen pedig első lett, méghozzá ő is óriási fölénnyel.

Az első lövészet után ugyan még csak a hatodik volt, miután egy hibát vétett, ám ezt követően már csak az utolsó lövését rontotta el, de akkor ez már belefért.

A második helyre, több mint fél perces hátránnyal itt is egy orosz versenyző ért be, Nyikolaj Kruglov személyében, a dobogó harmadik fokára azonban egy másik norvég, a sprintben is harmadik Emil Hegle Svendsen állhatott fel.

Győzelmével Björndalen tovább növelte előnyét az összetett Világkupában, az ezúttal csak negyedik helyen célba érő orosz Dmitrij Jarosenko előtt. Mivel az eddig harmadik helyen álló francia Vincent Defrasne csak a kiábrándító harmincadik, azaz az utolsó helyen ért célba, így lecsúszott a dobogóról is, ahová így a mostani második orosz Nyikolaj Kruglov jött fel.

A Világkupa a jövő hétvégén a németországi Ruhpoldingban folytatódik majd a férfiak és a hölgyek számára is egy-egy sprint és üldözéses versennyel.

SÍLÖVŐ VK, OBERHOF, NŐI 12,5 KM TÖMEGRAJTOS
1. Magdalena Neuner (német) 40:46.1 (2)
2. Olga Aniszimova (orosz) +59.2 (2)
3. Tatyana Mojszejeva (orosz) +1:03.7 (3)
4. Andrea Henkel (német) +1:05.1 (5)
5. Liu Hszia-nying (kínai) +1:06.8 (3)
6. Helena Jonsson (svéd) +1:07.5 (2)

AZ ÖSSZETETT VK ÁLLÁSA:
1. Martina Glagow (német) 303
2. Sandrine Bailly (francia) 289
3. Magdalena Neuner (német) 277

SÍLÖVŐ VK, OBERHOF, FÉRFI 15 KM TÖMEGRAJTOS
1. Ole Einar Björndalen (norvég) 38:58.9 (2)
2. Nyikolaj Kruglov (orosz) +34.1 (1)
3. Emil Hegle Svendsen (norvég) +54.1 (3)
4. Dmitrij Jarosenko (orosz) +1:17.8 (3)
5. Maxim Csudov (orosz) +1:27.1 (6)
6. Michael Greis (német) +1:30.6 (4)

AZ ÖSSZETETT VK ÁLLÁSA:
1. Ole Einar Björndalen (norvég) 351
2. Dmitrij Jarosenko (orosz) 311
3. Nyikolaj Kruglov (francia) 193
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik