Ez fájhatott! Itt a sportvilág 7 legdrágább válása!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.26. 11:54
Címkék
A boldogító igen kimondása nem garantálja a hosszú és kiegyensúlyozott házasságot – nincs ez másként a leghíresebb sportolók köreiben sem. Az elmúlt 15 évben számos sportházasságot láthattunk felbomlani, és bizony volt köztük néhány kimondottan drága. Nézzük azokat a sportválásokat, amelyekben az exfeleség és ügyvédje rendkívül kövér csekkel hagyta el a tárgyalótermet.  

7. Dwyane Wade
Feleségnek járó vagyon: 5 millió dollár
Perköltség: 10 millió dollár7. Dwyane Wade
Feleségnek járó vagyon: 5 millió dollár
Perköltség: 10 millió dollár

(Forrás: thesportsdrop.com)
(Forrás: thesportsdrop.com)

A Miami Heat háromszoros NBA-bajnok kosárlabdázója 2002-ben vette el középiskolai szerelmét, Siohvaughn Funchest. Két közös gyermek és öt év eltelte után Wade benyújtotta a válókeresetet. A per három évig tartott és húzós részleteket is tartalmaz. A válás közben az exfeleség beperelte Wade új barátnőjét, amiért állítólag két gyermekük előtt folytattak szexuális együttlétet. Beperelte a kosárlabdázót is, mert állítólag megfertőzte chlamydiával. Mindkét esetben ejtették a vádat.
Nem meglepő, hogy a gyermekek felügyeleti jogát Wade kapta meg. 2012-ben az exfeleség megpróbálta jogtalanul magához venni a gyermekeket, ezért letartóztatták.

6. Lance Armstrong
Feleségnek járó vagyon: 14 millió dollár
Perköltség: 750 ezer dollár

(Forrás: thesportsdrop.com)
(Forrás: thesportsdrop.com)

Minden idők leghíresebb kerékpárversenyzője 1997-ben találkozott első feleségével, Kristin Richarddal – pár hónappal utolsó kemoterápiás kezelését követően. 1998-ban összeházasodtak, három közös gyermekük született. Hat évet követően, 2003-ban váltak, miután Armstrong beleszeretett Sheryl Crow énekesnőbe.

5. Michael Strahan
Feleségnek járó vagyon: 15 millió dollár
Perköltség: 1.1 millió dollár

(Forrás: thesportsdrop.com)
(Forrás: thesportsdrop.com)

A korábbi amerikaifutballista és második felesége, Jean Muggli 1999-ben ismerkedtek össze, hét évvel később, 2006-ban váltak el. Megcsalások a tárgyaláson elhangzottak szerint mindkét fél esetében történtek, de az exfeleség szerint Strahan videóra vette, ahogy a sógora (azaz az exfeleség húga) átöltözik a hálószobájában. Az exfeleség gyermekei neveléséért havi 18 ezer dollárt követelt.

4. Alex Rodriguez
Feleségnek járó vagyon: 28 millió dollár
Perköltség: 1.3 millió dollár

(Forrás: thesportsdrop.com)
(Forrás: thesportsdrop.com)

A New York Yankees legendás baseballjátékosa 2002-ben házasodott össze Cynthia Scurtis pszichológia szakos egyetemistával, 2008-ban, második gyermekük születését követően néhány hónappal váltak el, miután a sportolót lefényképezték Torontóban egy sztriptíztáncossal. A pletykák szerint Alex Rodriguez időközben Madonnával is összeszűrte a levet, de ezt az énekesnő és a játékos is cáfolta, mondván, csak barátok voltak.

3. Greg Norman
Feleségnek járó vagyon: 105 millió dollár
Perköltség: 3.3 millió dollár


(Fotó: heraldsun.com.au)
(Fotó: heraldsun.com.au)

A korábbi kiváló ausztrál golfjátékos az 1980-as és 1990-es években 331 napot töltött a golfvilágranglista élén, pályafutása során 85 nemzetközi tornát nyert meg, ebből húsz volt PGA Tour-győzelem.

A golf mellett Greg Norman sikeres üzletember is, több mint húsz különböző üzleti vállalkozása van a sportruházati cégtől az ingatlanközvetítésig.

Vagyona 2006-ban több mint 100 millió dollárral lett kevesebb, miután 25 év házasság után elvált akkori feleségétől, Laura Andrassytól. A válás oka vélhetően Chris Evert női teniszjátékos volt, aki később szintén hozzáment a dúsgazdag golfoshoz, de egy év után ők is elváltak.

2.Tiger Woods

Feleségnek járó vagyon: 110 millió dollár
Perköltség: 2.7 millió dollár

(Forrás: thesportsdrop.com)
(Forrás: thesportsdrop.com)

Egy újabb világhírű golfozó a listán. Tiger Woods 2004-ben vette feleségül Elin Nordegren svéd modellt, aki 2001-ben még egy svéd golfjátékos bébiszittereként dolgozott, így ismerte meg későbbi férjét.

Tiger Woods sorozatos megcsalásai miatt a kívülről idillinek tűnő házasság botrányba és egy drága válásba fulladt.

1. Michael Jordan
Feleségnek járó vagyon: 168 millió dollár
Perköltség: 2.1 millió dollár

(Forrás: thesportsdrop.com)
(Forrás: thesportsdrop.com)

Minden idők legismertebb kosárlabdázója a válásban is bajnok, de ezt a rekordot vélhetően szívesen átengedné másnak.

2006-ban három gyermeket és 17 év házasságot követően Michael Jordan és Juanita Vanoy úgy döntöttek, bedobják a törölközőt. Már 2002-ben is erősen elgondolkodtak a váláson, de akkor adtak maguknak egy újabb esélyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik