Kedvenc klubja kispadját kapta nászajándékba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 10:23
A tökéletes nászajándék kiválasztása sosem könnyű feladat, főleg akkor, ha nem mi akarunk lenni a hetvenharmadik rokon vagy barát, aki kenyérpirítót/étkészletet/matyóhímzéses asztalterítőt ajándékoz az ifjú párnak. Történetünk – természetesen angol – főhősének barátai is azon töprengtek, mivel lepjék meg cimborájukat a boldogító igen örömére, míg meg nem tudták, hogy kedvenc csapatának stadionját ledózerelik, mozdítható darabjait pedig elárverezik.

Nincs szükség brit tudósokra John Aves (futball)fanatizmusának bizonyítására: a 59 éves úriember élete első személyesen megtekintett futballmérkőzése, 1962 óta szurkol a Cambridge Citynek, esküvői lagziját pedig sehol máshol nem tudta elképzelni, mint az angol hetedosztályban vitézkedő klub stadionjának gyepszőnyegén.

A lagzi közben robbant a barátok által gondosan előkészített meglepetés: megvásárolták cimborájuknak a lebontásra ítélt Milton Road-i pálya kispadját, amelyen John – immáron házas emberként – ezentúl a saját háza udvarán üldögélhet.

„Tudtam, hogy a klub elárverez ezt-azt, de soha nem gondoltam volna, hogy a kispad nálam köt majd ki. Hatalmas meglepetés volt" – mesélte John, aki az 1970-es évek közepétől a Cambridge City titkáraként, később erőnléti szakembereként is dolgozott. A feleség, Mrs. Aves az ajándék átadása után csupán az elhelyezésen aggodalmaskodott: „Le kell vágnunk belőle valamennyit, mert a fél kertet el fogja foglalni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik