Mourinho: Olyan leszek, mint Ferguson

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.20. 18:59
null
José Mourinho hetvenéves korában is szenvedélyesen irányít majd (Fotó: Action Images - archív)
A Real Madridot irányítani olyan, mint „elérni a Holdat" – mondta jelenlegi munkájáról José Mourinho, aki azt szeretné, hogy futballedzői karrierje olyan sokáig tartson, mint egykori Premier League-riválisáé, a Manchester United kispadján ülő Sir Alex Fergusoné.

A portugál szakember 2007-ben távozott a Chelsea-től, majd egy évvel később az Internazionaléhoz szerződött, a királyi gárdához pedig idén nyáron került. Éppen ma ünnepli edzői pályafutása tizedik évfordulóját – az elmúlt évtizedben két BL-diadalt is aratott, 2004-ben a Portóval, idén pedig az Interrel.

„Nagyon gyorsan elrepült ez a tíz év – fogalmazott a keddi, Espanyol elleni hazai bajnoki előtt a 47 esztendős Mourinho. – Ugyanaz a tűz lobog bennem, mint annak idején, és úgy gondolom, ez tíz év múlva sem lesz másképp. Olyan leszek, mint Ferguson: hetven évesen is szenvedélyem lesz az edzősködés."

Az angol futball legsikeresebb trénere, Ferguson – aki 2011 decemberében lesz 70 esztendős – több mint 30 trófeát gyűjtött az MU-val azóta, hogy 1986-ban átvette a csapat irányítását.

„A Real Madrid világszinten a legjelentősebb klub – tette hozzá Mourinho. – Itt lenni olyan, mint elérni a Holdat, de egyelőre még nem nyertem a gárdával semmit. Majd meglátjuk, hogyan ér véget a történet. A történet, amelyet nekem kell felépítenem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik