Barcelona: Neymarra két év börtönbüntetést kért az ügyészség

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 14:56
null
Neymarra két év börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbírságot kért a spanyol államügyészség (Fotó: Reuters)
A spanyol államügyészség kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbírságot kér Neymarra, az FC Barcelona brazil labdarúgójára.

A 24 esztendős kiválósággal szemben korrupció gyanújával indult büntetőeljárás. Az ügy a DIS brazil befektetői csoport feljelentése nyomán született Neymar 2013-as átigazolásával kapcsolatban. A DIS a játékos árának 40 százalékára volt jogosult, de becsapva érzi magát, ugyanis szerinte csak a hivatalos, 17.1 millió eurós összeg után kapott járulékot, miközben azóta kiderült, hogy a transzfer során legalább 83 millió cserélt gazdát. Neymar a Santostól került az FC Barcelonához.

Az ügyet júniusban egyszer már lezárta a bíróság, akkor a támadó klubja 5.5 millió euró bírságot fizetett a spanyol adóhatóságnak a játékos átigazolási ügye kapcsán. Szeptemberben azonban fordulat történt, a spanyol ügyészség sikeresen fellebbezett az ítélet ellen, így újra megnyithatták az ügyet.

A spanyol államügyészség szerdán kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbüntetést kért a brazil labdarúgóra. Nála is rosszabbul járhat Sandro Rosell, a Barcelona korábbi elnöke, akit illetően öt év szabadságvesztést indítványoztak. A katalán klubra 8.4 millió eurós pénzbírság kiszabását kérte az ügyészség.

A Barcelona jelenlegi elnöke, Josep Maria Bartomeu ellen ejtették a vádakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik