Óvadék ellenében szabadulhat a börtönből Daniel Alves

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 13:23
Dani Alves egymillió euró óvadék ellenében távozhat a börtönből (Fotó: Getty Images)
A szexuális erőszak vádjával elítélt Daniel Alves ügye kapcsán a barcelonai bíróság úgy határozott, hogy az egykori labdarúgó egymillió eurós óvadék letétele után szabadlábon védekezhet.

Mint ismert, Dani Alvest februárban ítélték el szexuális erőszak vádjával. A vád szerint a labdarúgó 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe. A tavaly január óta előzetes letartóztatásban lévő, 40 éves Dani Alves tagadta bűnösségét. A Barcelona korábbi játékosa négy és fél év börtönbüntetést kapott, a döntés kapcsán az áldozat, az ügyészség és a védelem egyaránt fellebbezett. A korábbi labdarúgó felmentést kér, míg az ügyészség és az áldozat hosszabb, 9-12 éves büntetést szeretne

Dani Alves kérvényezte, hogy szabadlábra kerülhessen, amíg nem születik jogerős ítélet az ügy kapcsán. Ines Guardiola, a 40 éves brazil ügyvédje is kiemelte, hogy Dani Alves már több mint egy éve előzetes letartóztatásban van, azaz a büntetése negyedét letöltötte. 

A barcelonai bíróság szerdai döntése értelmében a 126-szoros brazil válogatott védő most egy sor feltétel teljesülése mellett elhagyhatja a börtönt. Alvesnek egymillió eurós óvadékot kell fizetnie, továbbá elveszik mindkét (a spanyol és a brazil) útlevelét is. Ezen kívül nem veheti fel a kapcsolatot az áldozattal és távolságtartarási végzést is kiadtak ellene, melynek értelmében nem mehet 1000 méteren belülre sem az áldozattól, sem bármelyik helytől, ahova az áldozat gyakran jár.

Ha Dani Alves megpróbál megszökni vagy megszegi a feltételeket, akkor visszakerül a börtönbe. A Football Espana megjegyzi, hogy Brazília nem rendelkezik kiadatási megállapodásal Spanyolországgal, így a védelem attól tartott, hogy Alves hazájába visszatérve menekülne. A brazil játékos a meghallgatáson elmondta, nem hagyja el az országot, hanem Spanyolországban, barcelonai birtokán marad.

Frissítés: a lavanguardia.com arról írt, hogy Dani Alves az óvadékhoz szükséges egymillió euró megfizetéséhez Neymar édesapjától kért segítséget. A brazil jobbhátvéd azért nem tudja saját zsebből kifizetni az óvadékot, mert az eljárás idejére minden vagyonát lefoglalták/befagyasztották.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik