A Real és a Barca sem igazol a télen

Vágólapra másolva!
2010.10.14. 19:20
null
Kinek kell itt új játékos? – kérdezheti Mourinho (Fotó: Action Images)
A két nagy spanyol labdarúgóklubnál, a Real Madridnál és a Barcelonánál sem tervezik új futballisták érkezését a téli átigazolási időszakban, legalábbis erről számolt be szinte egy időben José Mourinho, a blancók vezetőedzője és Andoni Zubizarreta, a katalánok sportigazgatója is.

José Mourinho mai sajtótájékoztatóján kijelentette, a pletykákkal ellentétben a blancók nem igazolnak új futballistát a téli átigazolási időszakban.

„Ezzel a kerettel harcolunk az idény végéig. Ezekben a játékosokban bízunk. A Real Madrid az elmúlt években és a legutóbbi nyáron már megvette azokat, akikre szüksége van. Nem tökéletes a keretünk, mivel tökéletes keret nem létezik. Optimális a játékosállományunk, olyan labdarúgókkal van tele, akiben az edző megbízik, és nem akarok új futballistákat a téli átigazolási időszakban" – mondta Mourinho.

„Korai és nincs valóságalapja a sajtóban megjelent pletykáknak, mivel az edző – és biztos vagyok benne, ha megkérdeznék az elnök és az általános igazgató is – azt mondja, hogy a téli átigazolási időszak zárva van a Real Madrid számára, hacsak nem történik valami rendellenesség. Az újságok csinálhatják a saját üzletüket anélkül, hogy kárt okoznának valakinek. Ha Gareth Bale-ről, Llorentéről vagy Rooneyról beszélnek, nem okoznak kárt nekik azzal, hogy összekapcsolják őket a Reallal" – tette hozzá a portugál szakember.

Mint beszámoltunk róla, a spanyol sajtó a Mourinho által említett sztárok mellett több másik játékost is hírbe hozott a blancókkal, köztük Szalai Ádámot, akit a madridi AS szerint visszavásárolhat a spanyol klub a Mainztól.

Nem csak a Real Madridnál, a nagy rivális Barcelonánál sem terveznek igazolásokat januárban. Erről a katalánok sportigazgatója, Andoni Zubizarreta számolt be.

„Elképzelhető, hogy a téli átigazolási időszakban megtervezzük a nyári átigazolásainkat – mondta tréfásan a korábbi legendás kapus. – De nem tervezzük új játékosok érkezését, mivel az utánpótláscsapatban négy-öt új futballista is van, aki bevethető, mert megüti a Barca első csapatának szintjét."

 ETO'O MEGLÁTOGATTA A BARCELONÁT

Samuel Eto'o, az Inter kameruni támadója ma Barcelonában járt korábbi klubjánál, és meglátogatta volt csapattársait és edzőjét is a katalánok edzésén. A csatárt szívélyesen fogadták a játékosok, és Josep Guardiola is vidám hangulatban beszélgetett a futballistával, aki alapítványának ügyeit intézte Spanyolországban. Zubizarreta szerint Eto'o tudja, hogy a Barca mindig is az egyik otthona lesz.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik