Párizsi és szaúdi „segítséggel” építheti tovább Xavi a Barcelonát

Vágólapra másolva!
2023.08.01. 18:25
null
Merre tovább? (Balról: Raphinha, Franck Kessié, Ousmane Dembélé, fotó: AFP)
A mostani lehet korunk legforróbb nyara, és igaz ez a labdarúgásra is, ahol a topligák topcsapatai úgy szórják a pénzt, mint... Na, annyira azért nem, de legalább úgy, mintha nem is holnap, de holnapután és azután sem lenne. A Barcelona azonban idén más utakon jár, mint tavaly.

 

Barcelona: nagy ugrással a szakadék másik oldalára? – írtuk tavaly ilyenkor az FC BARCELONA átigazolásai kapcsán, majd a nyár legvégén a La Liga: a Barcelona nyerte a transzferhajrát is? címmel zártunk.

Hogy miért? Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski, Pablo Torre, Franck Kessié, Andreas Christensen, Héctor Bellerín és Marcos Alonso érkezett, eladták Philippe Coutinhót, Pierre-Emerick Aubameyangot, Trincaót, Netót, Miralem Pjanicot, Martin Braithwaite-et, Riqui Puigot, Óscar Minguezát, Dani Alvest, Moussa Waguét és Rey Manajt, többségükön óriási veszteséget leírva.

Xavi és legénysége a bajnokságot igen simán be is húzta, megnyerte a spanyol Szuperkupát, de a Király-kupában elvéreztek az elődöntőben a Real Madriddal szemben, a Bajnokok Ligájában pedig az Inter és a Bayern München mögé szorultak a csoportban, majd az Európa-ligából kiütötte őket a Manchester United.

Nem kérdés, mi lesz a cél az új idényre: La Liga- és BL-siker.

Az elnök, Joan Laporta és igazgatója, Mateu Alemany eddig három futballistát igazolt.

Ilkay Gündogan nagy fogás, ingyen érkezett a Manchester Citytől, amely meg akarta tartani őt, de a német középpályás egy nagy kalandra indult – októberben már krisztusi korba lép. Kettő plusz egy évre írt alá, egyértelműen a BL-győzelemre utalt első nyilatkozataiban, s ezt várják tőle a szakírók és a szurkolók is.

„Lenyűgözött az a csillogás a szemében, amikor a barcelonai életéről és a Barcáról beszélt” – mondta Gündogan, miután Lewandowskival egy válogatott mérkőzésen váltott pár szót. Laporta szerint ő volt Xavi első számú célpontja erre a nyárra, a játékos évi tízmillió eurót kap majd évente, nettóban, ez picivel több, mint az eddigi bére. Szaúd-Arábiában kétszer ennyit kaphatott volna... Ez már majdnem Lewandowski szintje, a jelenlegi keretből csak Frenkie de Jong keres jobban a lengyelnél, igaz, kétszer is többet (plusz igen bőkezű bónuszok, erről tavaly írtunk részletesen, a tartozások mellett a 9.7 milliós hűségbónusza is érvénybe lép, ha marad ezen a nyáron).

Szintén jó igazolás Inigo Martínez, aki ugyan nemzetközi szinten nem (el)ismert, a La Ligát követők azonban tudják, a kiváló középső védő nem véletlenül 20-szoros válogatott. Bilbaóban bruttó 9 milliót keresett, ezután is ennyit fog, 2018-ban 32 millióért vették a Real Sociedadtól.


Jó egy hónapja röppent fel a hír, hogy hazavárja a Barca Oriol Romeut, akiért jó pénzt, 3.4 milliót kapott végül a Girona. Romeut 2011-ben 4.6 millió euróért adták el a Chelsea-nek, most 2026-ig írt alá a szűrő, és némi bónusz jár még utána az eladónak. Az ő bruttója közel négymillió euró, eddig 2.6 milliót keresett a hírek szerint – szeptemberben betölti a 32-t.

A spanyol sajtó különféle kódnevekkel illeti az idei „nagytakarítási tervet”.

Antoine Griezmannt még az év elején elopciózta az Atlético Madrid, 20 millióért, Trincaóért 7 millió folyt be, Nico Gonzálezért 8.4 milliót adott a Porto (30 millió a visszavételi opció), Álex Colladót ingyen vitte el a Betis – Sergio Busquets és Jordi Alba nagy idők nagy tanúi, de az ő idejük már lejárt.

A távozókkal 100 millió eurós bérköltség szabadult fel.

Samuel Umtitit 2016-ban 25 millió euróért vették, sokáig évi 20 milliót kapott bruttóban, 2021-től feleannyi járt neki, most ingyen távozott – 133 mérkőzés után.


Ousmane Dembélét a PSG csábítja nagy erőkkel (hétfőn lejárt az akciós, 50 millió eurós kivásárlási ár, keddtől ez a duplája, de többek szerint történtek a megfelelő időben lépések), Ansu Fatival egyetemben, Abdét a Betis, a Leverkusen és a Juventus; az olasz csapat jó esélyekkel pályázik Franck Kessiére is, a La Gazzetta dello Sport már azt latolgatja, hol és hogyan fog játszani a torinói csapatban.

Raphinha neve több angol élcsapatnál és az Al-Ahli Szaúdinál is felvetődött, de van Kessiének is szaúdi kérője, az Olympique Marseille a Tottenhamtől visszatérő Clément Lenglet-t és Eric Garcíát is megvenné. Pontosabban Lenglet-t végleg vinné, Garcíát akár kölcsönbe is, a teljes fizetésnek átvállalásával. Segítheti az ügyeket, hogy Mateu Alemany jó viszonyt ápol az OM elnökével, Pablo Longoriával, akivel a Valenciánál dolgoztak együtt.

Sergino Dest is mehet, a Fulham és a Crystal Palace lenne rá vevő, míg De Jongra topcsapatok sora, Fati pedig akár az Arsenalban is kiköthet. Kessiét kölcsönkérte a Galatasaray, de kosarat kapott.

Az Aston Villa tárgyal Ferran Torresről, s az éppen csapat nélküli Adama Traorével is, aki nem kell most másik volt klubjának, a Barcelonának. Ugyan Laporta nagyon biztos volt abban, hogy Lenglet marad Londonban, végül nem így történt – de a katalán Sport szerint egy 15 milliós opciós kölcsönnel és a teljes fizetés folyósításával ismét kölcsönkérte a bekket a Tottenham.

Az Al-Naszrnak nem lenne gond kifizetni Dembéléért 100 milliót, a játékosnak és ügynökének jár ráadásul az összeg fele, az aláírási pénz mellett. Xaviék megtartanák Dembélét, de ügynöke kevesli a hosszabbításért felajánlott bruttó 15 millió euró körüli fizetést (legjobb itteni évében kétszer ennyit keresett). Meglehet, ha Dembélé távozik, akkor Abde mégis marad.


A Barca Studios eladásának köszönhetően 60 millió eurós az idei átigazolási büdzsé, az elnök szerint minden anyagi gond megoldva (de az újonnan érkezők szerződésében elengedési opció van arra az esetre, ha nem tudná őket regisztrálni a klub – július végén összesen 13 játékosnak volt megfelelő papírja a keretből, de ez nyilván csak átmeneti állapot). Természetesen ehhez jön még hozzá az eladásokból befolyó pénz, az Operación Salida haszna (az Operación Adiós még jobban hangzana; Kessiére és Raphinhára, esetleg Dembélére gondolva az Operación París y Arabia Saudita még inkább).

Dembélé utóda egy meglepő hír szerint Alexis Sánchez is lehet, egy újságíró szerint a chilei ügynöke Barcelonában túlesett az első tárgyaláson, ugyanakkor van a klubnak egy 16-19 milliós vételi opciója a 29 éves Yannick Carrascóra, még a Griezmann-ügy kapcsán.

A védelem jobb oldalára a 10 millióért már vihető fiatal Iván Fresneda (Real Valladolid) és a sokkal rutinosabb, de drágább Joao Cancelo (Manchester City) a célpont, az elnök szerint egy jobbhátvédet biztosan vesznek a nyáron.

A télen megszerzett, de csak a tartalékoknál szereplő (nem tudták akkor regisztrálni) Julián Araújo a Las Palmashoz kerül kölcsönbe, kiszemelt még a unitedes Marc Jurado, akit három éve igazoltak le az angolok – a Barcától.

Marcelo Brozovicról és Tijjani Reijndersről lemaradtak, Roméo Laviára, Leroy Sanére, Joshua Kimmichre és Bernardo Silvára nincs pénzük, ellenben Joao Félix bejelentette, hogy mindig is nagyon szeretett volna a Barcelonában futballozni. Beszédes Diego Simeone reakciója, az Atlético Madrid edzője szerint Félix és a menedzsere nagyon jól tudja, miért született meg ez a nyilatkozat, kérdezzék csak meg őket.

A calciomercato.com bedobta a Kessié, Federico Chiesa csere hírét, ez nem is tűnik egyébként logikátlan lépésnek.

A középpálya közepére olcsó kiszemelt az ecuadori Óscar Zambrano (LDU Quito, hárommilliót kértek érte), a tízmillióért vihető Juan Sforza (Newell's Old Boys) és az uruguayi Fabricio Díaz (Liverpool FC Montevideo), míg a Chelsea talán elengedné Andrey Santost máris, az okok ismertek.

Szofjan Amrabat ügynökénél nem bírták az árversenyt az angliai „udvarlókkal” a katalánok, írja a La Nazione. A villarreali Álex Baena is célpont, de érte legalább 25 milliót kellene fizetni, a kivásárlási ára 60 millió (Fresnedáé harmadennyi). Ennyiért lehetne megmozdítani a benficás Florentinót is, a Sport szerint Xavi régóta figyelteti őt, miként a fluminensés Andrét is.

Lenglet ügyét össze lehet kapcsolni talán Giovani Lo Celso megszerzésével, a karmester jól ismeri a ligát, és opciós kölcsönről rezegnek a harasztok. A nagy visszatérések jegyében egy angol lap megszellőztette, hogy Thiago Alcántara „hazatér” Liverpoolból.

„A piac augusztus harmincegyedikén zár be, sok minden történhet addig. Remélhetőleg tovább tudunk erősödni, mert hiányzik még néhány játékos. Tudja ezt a sportvezető és az elnök is. A jó eredmény és az eufória ellenére még van hová erősödnünk” – nyilatkozta Xavi a Real Madrid minapi legyőzése után.

A jelek szerint párizsi és szaúdi pénzügyi alapokon erősödhet tovább a Barcelona.

A LA LIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2023 NYARA

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett:
Nikola Marasz (Almería, kölcsön után végleg, 1500000 euró), Antonio Blanco (Real Madrid, 4000000 euró), Ander Guevara (Alavés, 1800000 euró)
Kölcsönbe: Rafa Marín (Real Madrid), Giuliano Simeone (Atlético Madrid)
Kölcsönből vissza: Abdallahi Mahmoud (NKIstra), Hara Taicsi (St. Truiden)
Távozott: Toni Moya (Real Zaragoza, ingyen), Jason (Arouca, ingyen), Florian Lejeune (Vallecano, kölcsön után végleg, 2500000 euró), Víctor Laguardia (visszavonult)
Kölcsönbe: Hara Taicsi (Kiotó Szanga)
Kölcsönből vissza: Anderson Arroyo (Liverpool U21), Rober González (Betis), Antonio Blanco (Real Madrid), Asier Villalibre (Bilbao)

ALMERÍA
Érkezett:
Luis Suárez (Marseille, kölcsön után végleg, 8000000 euró), Edgar González (Betis, 4500000)
Kölcsönből vissza: Arvin Appiah (Málaga), Gui Guedes (Lugo), Cristian Olivera (Boston River)
Távozott: Nikola Marasz (Alavés, kv., 1500000), César de la Hoz (Real Valladolid, i.), Francisco Portillo (szerződése lejárt), El Bilal Touré (Atalanta, 28000000)

ATHLETIC BILBAO
Érkezett:
Inigo Ruiz de Galarreta (Mallorca, ingyen), Adu Ares (Bilbao U19)
Kölcsönből vissza: Juan Artola (Burgos), Imanol García de Albéniz (Eibar), Benat Prados (Mirandés), Álex Petxa (FC Andorra), Nico Serrano (Mirandés), Peru Nolaskoain (Eibar), Asier Villalibre (Alavés)
Távozott: Oier Zarraga (Udinese, ingyen), Inigo Martínez (Barcelona, ingyen), Ander Capa (szerződése lejárt), Álex Petxa (FC Andorra, i.), Mikel Balenziaga (Deportivo La Coruna, i.)
Kölcsönbe: Juan Artola (Alcorcón)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett:
Antoine Griezmann (Barcelona, 20000000), Javi Galán (Celta Vigo, 5000000), César Azpilicueta (Chelsea, i.), Caglar Söyüncü (Leicester City, i.), Santiago Mourino (Racing Club Montevideo, 2700000)
Kölcsönből vissza: Sergio Camello (Vallecano), Javi Serrano (Ibiza), Joao Félix (Chelsea), Matheus Cunha (Wolverhampton), Renan Lodi (Nottingham), Rodrigo Riquelme (Girona), Samuel Lino (Valencia), Manu Sánchez (Osasuna), Vitolo (Las Palmas), Borja Garcés (Tenerife), Víctor Mollejo (Zaragoza), Giuliano Simeone (Zaragoza)
Távozott: Geoffrey Kondogbia (Marseille, 8000000), Manu Sánchez (Celta Vigo, i.), Matt Doherty (Wolverhampton, i.), Juan Manuel Sanabria (San Luis, kv.), Renan Lodi (Marseille, 13000000)
Kölcsönbe: Javi Serrano (Sturm Graz), Giuliano Simeone (Alavés)
Kölcsönből vissza: Sergio Reguilón (Tottenham)

BARCELONA
Érkezett:
Ilkay Gündogan (Manchester City, i.), Inigo Martínez (Bilbao, i.), Oriol Romeu (Girona, 3400000)
Kölcsönből vissza: Clément Lenglet (Tottenham), Nicolás González (Valencia), Álex Collado (Elche), Samuel Umtiti (Lecce), Sergino Dest (Milan), Abde Ezzalzuli (Osasuna)
Távozott: Antoine Griezmann (Atlético Madrid, kölcsön után végleg, 20000000), Trincao (Sporting CP, kv., 7000000), Sergio Busquets (Inter Miami, i.), Jordi Alba (Inter Miami, i.), Samuel Umtiti (Lille, i.), Nicolás González (Porto, 8400000), Álex Collado (Betis, i.), Sadi Riad (Betis, i.)
Kölcsönbe: Pablo Torre (Girona)

REAL BETIS
Érkezett:
Juan Cruz (Betis B), Ayoze Pérez (Leicester City, kölcsön után végleg, i.), Álex Collado (Barcelona, i.), Sadi Riad (Barcelona, i.), Isco (egyesület nélküli), Marc Bartra (Trabzonspor, i.), Héctor Bellerín (Sporting CP, i.)
Kölcsönbe: Marc Roca (Leeds United)
Kölcsönből vissza: Raúl García de Haro (Mirandés), Rober González (Alavés), Loren Morón (Las Palmas)
Távozott: Joaquín (visszavonult), Víctor Ruiz (szl.), Edgar González (Almería, 4500000), Diego Lainez (Tigres UANL, kv., 6000000), Sergio Canales (Monterrey, 10000000), Loren Morón (Arisz, i.), Dani Martín (FC Andorra, i.)
Kölcsönbe: Álex Collado (al-Ohdud), Rober González (NEC)

CÁDIZ
Érkezett:
Gonzalo Escalante (Lazio, kv., 2500000), Sergi Guardiola (Valladolid, kv., 1000000)
Kölcsönbe: Darwin Machís (Valladolid), Javi Hernández (Leganés), Jorge Meré (CF América), Lucas Pires (Santos)
Kölcsönből vissza: Awer Mabil (Sparta Praha), Tomás Alarcón (Zaragoza), Ivan Chapela (Unionistas), Milutin Oszmajics (Vizela), Álvaro Jiménez (Las Palmas)
Távozott: Choco Lozano (Getafe, i.), Alfonso Espino (Rayo Vallecano, i.), Jon Ander Garrido (visszavonult), Théo Bongonda (Szpartak Moszkva, 7000000), Ivan Chapela (Eldense)
Kölcsönbe: Santiago Arzamendia (Cerro Porteno), Álvaro Jiménez (Traktor FC)
Kölcsönből vissza: Jorge Meré (CF América)

CELTA VIGO
Érkezett:
Carles Pérez (Roma, kv., 5200000), Manu Sánchez (Atlético Madrid, i.), Carlos Dotor (Real Madrid B, 3000000), Jonathan Bamba (Lille, i.)
Kölcsönből vissza: Gabriel Fernández (Juárez), Denis Suárez (Espanyol), Miguel Baeza (Rio Ave), Santi Mina (al-Sabab), Sergio Carreira (Villarreal B), Julen Lobete (Waalwijk), José Fontán (Go Ahead Eagles)
Távozott: Orbelín Pineda (AEK Athén, kv., 6500000), Javi Galán (Atlético Madrid, 5000000), Gabriel Fernández (UNAM Pumas, 3200000), Denis Suárez (Villarreal, i.), Augusto Solari (szl.), Hugo Mallo (szl.), Rubén Blanco (Marseille, kv., 1500000)
Kölcsönbe: Julen Lobete (Andorra)
Kölcsönből vissza: Haris Seferovic (Benfica), Óscar Rodríguez (Sevilla)

GETAFE
Érkezett:
Omar Alderete (Hertha, kv., 4000000), Gastón Álvarez (Boston River, kv., 3500000), Portu (Sociedad, kv., 3500000), Choco Lozano (Cádiz, i.)
Kölcsönbe: Daniel Fuzato (Ibiza), José Ángel Carmona (Sevilla)
Kölcsönből vissza: Darío Poveda (Cartagena), Jakub Jankto (Sparta Praha), Erick Cabaco (Granada), Jonathan Silva (Granada)
Távozott: Jakub Jankto (Cagliari, 1000000)
Kölcsönbe:
Darío Poveda (Leganés), Munir el-Haddadi (Las Palmas, i.), Kiko Casilla (szl.)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Villar (Roma), Jordan Amavi (Marseille)

GIRONA
Érkezett:
Paulo Gazzaniga (Fulham, kv., i.), Daley Blind (Bayern München, i.), Iván Martín (Villarreal, 2000000), Yangel Herrera (Manchester City, kv., 5000 000)
Kölcsönbe: Pablo Torre (Barcelona), Sávio (Troyes)
Kölcsönből vissza: Manu Vallejo (Oviedo)
Távozott: Ramón Terrats (Villarreal, kv., 2500 000), Oriol Romeu (Barcelona, 3400000)
Kölcsönből vissza: Iván Martín (Villarreal), Javi Hernández (Leganés), Rodrigo Riquelme (Atlético Madrid), Yan Couto (Manchester City), Taty Castellanos (New York City)

GRANADA
Érkezett:
Son Veisszman (Valladolid, kv., 3500000), Famara Diédhiou (Alanyaspor, kv., 500000), Gerard Gumbau (Elche, i.)
Kölcsönbe: Jesús Vallejo (Real Madrid)
Kölcsönből vissza: Isma Ruiz (Ibiza), Antonín (Anorthosis Famagusta), Matías Arezo (Penarol)
Távozott: Jorge Molina (visszavonult), Quini (Oympiakosz, i.), Rubén Rochina (szl.), Adrián Butzke (Vitória Guimaraes, 300000)
Kölcsönből vissza: Jonathan Silva (Getafe), Erick Cabaco (Getafe), Pol Lozano (Espanyol)

LAS PALMAS
Érkezett:
Sandro Ramírez (Huesca, kv., 1000000), Javi Munoz (Eibar, i.), Cristian Herrera (Ibiza, i.), Munir el-Haddadi (Getafe, i.), Aarón Escandell (Cartagena, 400000), Daley Sinkgraven (Leverkusen, i.)
Kölcsönből vissza: Óscar Pinchi (Mirandés)
Távozott: Óscar Clemente (Levante, i.), Florin Andone (Eldense, i.), Wilfrid Kaptoum (AEK Larnaka, i.), Sidnei (szl.)
Kölcsönből vissza: Loren Morón (Betis), Marvin Park (Real Madrid B), Vitolo (Atlético Madrid), Álvaro Jiménez (Cádiz)

MALLORCA
Érkezett:
Manu Morlanes (Villarreal, kv., 4000000), Omar Mascarell (Elche, 800000), Toni Lato (Valencia, i.), Siebe Van Der Heyden (Union SG, 2700000)
Kölcsönből vissza: Jordi Mboula (Santander), Braian Cufré (New York City)
Távozott: Inigo Ruiz de Galarreta (Bilbao, i.), Ángel Rodríguez (Tenerife, i.), Matija Nasztaszics (szl.), Jordi Mboula (Hellas Verona, i.), Li Kang In (PSG, 22000 0000)
Kölcsönből vissza: Tino Kadewere (Lyon), Dennis Hadzikadunic (FK Rosztov), Ludwig Augustinsson (Sevilla)

OSASUNA
Érkezett:
Alejandro Catena (Vallecano, i.), José Manuel Arnáiz (Leganés, i.)
Kölcsönbe: Johan Mojica (Villarreal)
Kölcsönből vissza: Jesús Areso (Burgos), Javi Martínez (Huesca)
Távozott: Manu Sánchez (Atlético Madrid), Abde Ezzalzuli (Barcelona), Aridane Hernández (Vallecano, i.)
Kölcsönbe: Diego Moreno (Mirandés)
Kölcsönből vissza: Aridane Hernández (szl.)

REAL MADRID
Érkezett:
Jude Bellingham (Dortmund, 103000000), Fran García (Vallecano, 5000000), Arda Güler (Fenerbahce, 20000000)
Kölcsönbe: Joselu (Espanyol, 500000)
Kölcsönből vissza: Brahim Díaz (Milan), Antonio Blanco (Alavés)
Távozott: Karim Benzema (al-Ittihad, i.), Marco Asensio (PSG, i.), Mariano Díaz (szl.), Eden Hazard (szl.), Antonio Blanco (Alavés, 4000000)
Kölcsönbe: Rafa Marín (Alavés), Jesús Vallejo (Granada)

REAL SOCIEDAD
Érkezett:
Hamari Traoré (Rennes, i.)
Kölcsönből vissza: Portu (Getafe), Peter Pokorny (Fehérvár FC), Jon Karrikaburu (Leganés)
Távozott: Roberto López (Mirandés, kv., 3500000), Modibo Sagnan (Utrecht, kv., 1000000), David Silva (visszavonult), Ander Guevara (Alavés, 1800000)
Kölcsönbe: Roberto López (Tenerife), Asier Illarramendi (szl.)
Kölcsönből vissza: Alexander Sörloth (RB Leipzig)

SEVILLA
Érkezett:
Loic Badé (Rennes, kv., 12000000), Adria Pedrosa (Espanyol, i.)
Kölcsönből vissza: José Ángel Carmona (Elche), Federico Gattoni (San Lorenzo), Adnan Januzaj (Basaksehir), Kike Salas (Tenerife), Ludwig Augustinsson (Mallorca), Thomas Delaney (Hoffenheim), Óscar Rodríguez (Celta Vigo), Iván Romero (Tenerife), Rony Lopes (Troyes), Juanlu Sánchez (Mirandés), Usszama Idrisszi (Feyenoord)
Távozott: Karim Rekik (al-Dzsazíra, 2000000), José Ángel Carmona (Getafe)
Kölcsönből vissza: Pape Gueye (Marseille), Bryan Gil (Tottenham), Alex Telles (Manchester United)

VILLARREAL
Érkezett:
Ramón Terrats (Girona, kv., 2500000), Santi Comesana (Vallecano, i.), Ilias Akhomach (Barcelona U21, i.), Denis Suárez (Celta Vigo, i.), Ben Brereton Díaz (Blackburn, i.), Alexander Sörloth (Leipzig, 10000000)
Kölcsönbe: Matteo Gabbia (Milan)
Kölcsönből vissza: Iván Martín (Girona), Vicente Iborra (Levante), Arnaut Danjuma (Tottenham)
Távozott: Nicolas Jackson (Chelsea, 37000000), Boulaye Dia (Salernitana, kv., 12000 000), Manu Morlanes (Mallorca, kv., 4000000), Samuel Chukwueze (Milan, 20000000), Iván Martín (Girona, 2000000), Pau Torres (Aston Villa, 33000000), Vicente Iborra (Olympiakosz, i.)
Kölcsönbe: Johan Mojica (Osasuna), Arnaut Danjuma (Everton, 4200000)
Kölcsönből vissza: Giovani Lo Celso (Tottenham)

RAYO VALLECANO
Érkezett:
Aridane Hernández (Osasuna, i.), Florian Lejeune (Alavés, kv., 2500 000), Alfonso Espino (Cádiz, i.)
Kölcsönből vissza: Jorge Moreno (Córdoba), Joni Montiel (Levante), Bebé (Zaragoza), Randy Nteka (Elche)
Távozott: Fran García (Real Madrid, 5000000), Santi Comesana (Villarreal, i.), Alejandro Catena (Osasuna, i.), Diego López (szl.), Mario Suárez (szl.), Mario Hernández (szl.), Eszteban Szaveljics (szl.)
Kölcsönből vissza: Sergio Camello (Atlético Madrid)

VALENCIA
Érkezett:
Cenk Özkacar (Lyon, kv., 5000000), Javi Guerra (Valencia B), Diego López (Valencia B), Pepelu (Levante, 5000000)
Kölcsönből vissza: Jorge Sáenz (Leganés), Koba Koindredi (Oviedo), Uros Racsics (Braga)
Távozott: Toni Lato (Mallorca, i.), Iago Herrerín (AEK Larnaca, i.), Edinson Cavani (Boca Juniors, i.), Jorge Sáenz (Leganés, 400000)
Kölcsönből vissza: Samuel Lino (Atlético Madrid), Nico González (Barcelona), Ilaix Moriba (Leipzig), Justin Kluivert (Roma)

Lezárva kedd délben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik