Barcelona: csúcsokat ostromol Marc-André ter Stegen

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 08:23
null
Egyre közelebb kerül Ter Stegen a csúcsdöntéshez (Fotó: AFP)
Az eddigi harminc fordulóban mindössze kilenc gólt kapott Marc-André ter Stegen, a Barcelona kapusa, nem csoda, hogy csúcsközelbe került.

Szinte nem is lehet gólt lőni neki. Marc-André ter Stegen, a Barcelona német kapusa ragyogóan teljesít az idényben, kulcsszerepe van abban, hogy csapata fölényesen vezeti a spanyol bajnokságot, és szinte biztosan megszerzi az aranyérmet. A harmincéves futballista az eddigi harminc fordulóban mindössze kilenc gólt kapott, és 23 mérkőzésen lenullázta az ellenfelet. Egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az európai topligákat és a spanyol élvonalat tekintve is csúcsot döntsön.

A nagy európai bajokságokban a Chelsea és Petr Cech tartja a vonatkozó rekordot, a cseh kapuját tizenötször vették be a 2004–2005-ös idényben. Spanyolországban ugyanennyit kapott a Real Madrid 1931–1932-ben, csakhogy tizennyolc forduló alatt. A 38 fordulós bajnokságokat tekintve a La Ligában a Deportivo La Coruna az 1993–1994-es, az Atlético Madrid pedig a 2015–2016-os idényben kapott 18 gólt. Kétszer annyit, amennyit eddig Ter Stegen. A kapott gól nélkül zárt találkozókat tekintve a Deportivo korábbi kapusa, Liano a csúcstartó, aki huszonhatszor „húzta le a rolót”.

„Nagy előny, hogy korábban csapattársak voltunk, így jól ismerem Marc-André ter Stegent – idézte a Mundo Deportivo a katalán együttest irányító Xavit a szerdai, Rayo Vallecano elleni mérkőzés előtt. – Tudta, miben kell javulnia, és most ő a világ legjobb kapusa. A rekordok viszont nem izgatnak. A kapott gólok száma sem, és az sem, hogy a végén száz ponttal leszünk-e bajnokok. Van még nyolc forduló, minden győzelemmel egyre nyugodtabbak lehetünk, de még nem nyertük meg az aranyérmet.”

Mivel kettő találat is öngól volt, így összesen csak hét gólt szereztek az ellenfél játékosai a Barcelona ellen a La Ligában. Ráadásul a katalánoknak a helyzetek minősége alapján már nagyjából 24 kapott gólnál kellene tartaniuk (plusz a két öngól).


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik