Real Madrid: az üzleti világ „galaktikusával” kötöttek szerződést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.20. 14:53
null
525 millió euróba kerül majd a felújítás (Fotó: AFP)
A felújított Santiago Bernabéu Stadion lesz a Real Madrid első számú bevételi forrása a jövőben, ezért a klubnál azon ügyködnek, hogy minél többet hozzanak ki a projektből a hirdetési zónák, új múzeum és technológiai fejlesztések révén.

 

Annak érdekében, hogy minél több hasznot hajtson a projekt, a Real Madrid együttműködési szerződést kötött a Legends nevű nemzetközi vállalattal, amely öt kontinensen ténykedik és a sportesemények üzleti üzletágának piacvezetője.

A cég Spanyolországban sem ismeretlen, hiszen a Barcelonával és az Atlético Madriddal is dolgozott már együtt, az Egyesült Államokban a New York-i Yankee Stadionnál és a Dallas Cowboysnak otthont adó AT&T Stadionnál, Angliában pedig a Tottenham új arénájánál és a Manchester City otthonánál is ellátott hasonló feladatokat.

A központi elhelyezkedése miatt a királyi gárdánál tudják, hogy számos kiaknázandó terület rejlik még a Bernabéu Stadion számára, az üzleti terv szerint évi 150 millió eurós bevétel-növekedést szeretnének a projekttől – az előző pénzügyi évben 173 millió volt innen a bevétel.

A stadion felújításához a hírek szerint 525 millió euró szükséges, a klub reményei szerint ez az összeg hamar visszajön a plusz bevételnek köszönhetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik