Barca: „Egyik Real-játékosra sincs szüksége a klubnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.23. 16:43
null
Toni Freixa több vérbeli culét szeretne látni a Camp Nouban (Fotó: AFP)
Nem fogta vissza magát Toni Freixa, a Barcelona egyik elnökjelöltje, aki több olyan kérdéssel kapcsolatban is karakán állást foglalt, ami napi szinten ad beszédtémát a sportsajtóban, valamint a gránátvörös-kékeknél. A katalánoknál július 19-én lesz előrehozott választás, amit a Neymar-ügyben megvádolt jelenlegi elnök, de folytatásban azért bízó Josep Maria Bartomeu írt ki.

 

 

„Több drukkert a Camp Nouba, az nem lehet, hogy a stadion mindig tele van turistákkal” – elégedetlenkedett az elnökjelölt, nem minden ok nélkül. Az utóbbi években divat lett Barca-meccsre járni, így sok olyan néző is bejutott a százezres stadionba, akinek semmilyen érzelmi kötődése nincs a klubbal, kiszorítva onnan a vérbeli „culékat”. Utóbbiaknak Freixa 25, illetve 50 százalékos engedményt adna a jegyárból, míg a 65 évnél idősebb drukkerek szállításában klubszinten adna segítséget, ha a mérkőzés 20.45-kor, vagy az után kezdődik.

A múlt héten nagy vihart kavart, hogy Sergio Ramost, a mai Real Madrid egyik emblematikus alakját hírbe hozták a Barcelonával. (Állítólag az egyik elnökjelölt vette fel a kapcsolatot a védő menedzserével, amúgy testvérével.) Freixa ezt az azóta már minden fronton megcáfolt hírt is meg tudta kontrázni.

„Senki nem ajánlotta fel nekünk Sergio Ramost, különben a Barcának jelenleg nincs szüksége egyetlen Real-játékosra sem.”

A Sandro Rosell örökét 2014 elején átvevő legutóbbi presidente, a Neymar-ügyben szintén megvádolt Josep Maria Bartomeu a spanyol sajtóban megjelent hírek szerint a bajnokság egyik legjobbjával, Kokéval kampányol. Toni Freixa számára ez viszont érthetetlen.

„Ha Koke a Barcába akar igazolni, jöjjön, és ne attól tegye függővé az igazolását, hogy Bartomeu marad-e az elnök, vagy sem” – mondta némi élccel Toni Freixa.

Kiegészítésképpen említsük meg: Bartomeu eközben azt emelte ki, hogy valóban célzott kiszemeltekre, lehetséges erősítésekre, de neveket nem említett, így konkrétan Kokéról sem beszélt.

A 23 éves Koke szerződése 2019 nyaráig érvényes az Atlético Madridnál, a transfermarkt.de 50 millió euróra teszi az értékét. A 17-szeres spanyol válogatott az elmúlt években már alapembere volt a BL-döntős, spanyol bajnoki címet szerző együttesnek, amelyben amúgy nevelkedett. Barcelonai kampány ide vagy oda, a katalán klub hiába igazol a nyáron, az eltiltás miatt az új szerzeményekre csak a januári átigazolási időszak után számíthat.

Freixa azt is elárulta, hogy megválasztása esetén fontos szerepet szán a klubnál Éric Abidalnak.

„Abidal olyan ember, akit ismerünk és csodálunk. Egy szimbólum, a klub emblematikus alakja. Ha megnyerem a választásokat és én leszek az elnök, akkor mindenképpen számítok rá.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik