Kézi: a veszprémi közönség lecserélte volna, de Ilics, Mahé és Vajlupau kiállt Corrales mellett

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2023.12.01. 10:07
null
Corralest megviselte a veszprémi közönség reakciója (Fotó: Szabó Miklós)
Végletekig kiélezett, fordulatos küzdelemben 31–30-as vereséget szenvedett hazai pályán a rekordgyőztes Barcától a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 9. fordulójában. A mérkőzés legnagyobb visszhangját a második félidő egyik jelenete váltotta ki, amikor a hazai közönség Rodrigo Corrales kapus lecserélésére buzdította Momir Ilics vezetőedzőt, amit a spanyol nehezen viselt. A találkozó után az edző és játékostársai is kiálltak Corrales mellett.

Szokatlan jeleneteknek lehettünk szem- és fültanúi csütörtök este a Veszprém Arénában. Mint beszámoltunk róla, a magyar bajnok óriási meccsen az ötgólos barcelonai győzelme után otthon egygólos vereséget szenvedett a katalánoktól a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A magyar kapuban Rodrigo Corrales védett szinte végig, miután nemrég még sérüléssel bajlódott, és nem is teljesített rosszul, 31.71 százalékon zárt.

A második félidő utolsó 10 percében aztán egygólos vendég vezetésnél a veszprémi közönség a csapat másik spanyol kapusának, Ignacio Bioscának a nevét kezdte el skandálni, ezzel mintegy cserére buzdítva Momir Ilics vezetőedzőt. Corralest láthatóan nagyon megviselte az eset, el is akarta hagyni a pályát, Ilics lökte vissza oda. Nem sokkal később egy védése után a közönség már az ő nevét skandálta (Rodri, Rodri!), ahogy egyébként korábban többször is a mérkőzés folyamán.

A találkozó után Corrales nem tette meg a szokásos tiszteletkört a szurkolók előtt a csapattal, hanem azonnal elhagyta a játékteret – az újságírók számára fenntartott mixed zone (itt lehet interjúzni a játékosokkal) környékén járkált, hol feldúlt volt, hol a könnyeivel küszködött, egy elcsípett mondatából annyit lehetett hallani, hogy „Velem még soha az életben nem történt ilyen.”

A klub részéről nem szerették volna, ha ilyen lelkiállapotban az események közvetlen hatása alatt hivatalos interjút ad, megtette ezt helyette Ilics, aki a sajtótájékoztatón vette védelmébe kapusát: „Rodrigo Corrales fantasztikus teljesítményt nyújtott a kapuban, ez nagy dolog, főleg, hogy sérülésből tért vissza. Nem volt korrekt ez a bánásmód, kérem, ezt értsék meg a szurkolók!”


A Veszprém játékosa, Kentin Mahé is kiállt csapattársa mellett egy Instagram-posztban, míg a sérülés miatt nem játszó Mikita Vajlupau storyban üzent a szurkolóknak:

„Szurkolók, ma is fantasztikusak voltatok, ahogy mindig, de nem lehet úgy skandálni, mint ma a kapusunk ellen. Ő egy nagyon fontos játékosunk, aki fantasztikus volt az első félidőben! Nektek élveznetek kell, és támogatni azt, aki éppen a pályán van. Kérlek titeket, tiszteljük egymást!”

AGUSTÍN CASADO ÉRTÉKELÉSE A MÉRKŐZÉS UTÁN

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, B-CSOPORT, 9. FORDULÓ

VESZPRÉM (magyar)–BARCA (spanyol) 30–31 (15–17)
Veszprém, 5290
néző.V:Schulze, Tönnies (németek)
VESZPRÉM:
Corrales – Gasper Marguc3 (1),REMILI6,FABREGAS5,Ligetvári, Casado 3, Elísson. Csere: Biosca, Nagy Benedek (kapusok), Sandell2,Descat2 (2),PESMALBEK2,Koszorotov4,J. Omar, MAHÉ3.Edző:Momir Ilics
BARCA:
Nielsen – ALEIX GÓMEZ8 (4) MEM 4, RICHARDSON 5, FRADE 5, N'Guessan 1, Wanne. Csere: PÉREZ DE VARGAS (kapus), Thiagus, Carlsbogard 3, Gallego, Langaro 1, Arino 3, Cikusa 1, Valera. Edző: Carlos Ortega
Az eredmény alakulása. 7. perc:
4–4.12. p.:6–8.16. p.:10–9. 28. p.:13–16.35. p.:20–20.43. p.:23–22.46. p.:24–25.50. p.:27–27.55. p.:28–29.59. p.:29-30.Kiállítások:2, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG

Momir Ilics:– Hatalmas csata volt, a hét meccse. Mindkét csapat nagyon küzdött. A Barcelona rendkívül erős, kiváló kapusokkal, tudtuk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. Kicsit idegesen kezdtünk, a második félidőben pedig a kulcshelyzetekben nem jöttek be a megoldásaink, de rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, hiszen az utolsó utáni pillanatig küzdöttek. Mindenki a legjobbját akarja hozni ebben a csapatban, a játékosok minden meccsen mindent megtesznek a sikerért. Tíz éve vagyok Veszprémben, a mostani az egyik legjobb, ha nem a legjobb csapat. Rodrigo Corrales fantasztikus teljesítményt nyújtott a kapuban, ez nagy dolog, főleg, hogy sérülésből tért vissza. Nem volt korrekt ez a bánásmód, kérem, ezt értsék meg a szurkolók!
Carlos Ortega:
– Elképesztő hangulatot teremtett a közönség, otthon éreztem magam a bemutatásnál, nagyszerű érzés volt, köszönöm a fogadtatást. Úgy játszottunk ezúttal, ahogyan Barcelonában kellett volna. A veszprémiek támadásait nagyon nehéz megállítani, általában negyven gól fölé jutnak, nekünk most sikerült alacsonyabb találatszámon tartani őket. Futásban is fel tudtuk venni a harcot a hazaiakkal, illetve Pérez de Vargas kulcshelyzetekben védett. Rendkívül fontos két pontot szereztünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik