Spanyolország: gólkirályt vett a Celta; Benat Bilbaóban folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 18:11
Az Athletic Bilbao labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását Benat Etxebarria, a Betis spanyol válogatott középpályása, aki korábban három éven át már erősítette a baszk klubot. A Celta Vigo eközben pótolta a Liverpoolhoz igazoló Iago Aspast, Luís Enrique együttese az élvonalba jutást kiharcoló Almería – és a spanyol másodosztály – gólkirályával, Charlesszal erősített.

Négyszeres spanyol válogatott középpályást szerződtetett az Athletic Bilbao. A baszkok nyolcmillió euró ellenében megvásárolták a Real Betis középpályását, Benatot, aki tagja volt Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány Konföderációs Kupára készülő 26 fős bő keretének, ám a tornára nevezettek közé végül nem került be. A 26 esztendős játékos ötéves szerződést kötött a Bilbaóval, amelyet korábban 2006 és 2009 között már erősített. Az Athletic ezzel az igazolással sem szakít a hagyományaival, továbbra is csak saját nevelésű játékosok alkotják a játékoskeretét.Athletic Bilbao. A baszkok nyolcmillió euró ellenében megvásárolták a Real Betis középpályását, Benatot, aki tagja volt Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány Konföderációs Kupára készülő 26 fős bő keretének, ám a tornára nevezettek közé végül nem került be. A 26 esztendős játékos ötéves szerződést kötött a Bilbaóval, amelyet korábban 2006 és 2009 között már erősített. Az Athletic ezzel az igazolással sem szakít a hagyományaival, továbbra is csak saját nevelésű játékosok alkotják a játékoskeretét.

A Betis időközben már meg is találta Benat utódját. A sevillai zöld-fehérek négyéves szerződést kötöttek Joan Verdúval, az Espanyol középpályásával, akinek lejárt a megállapodása a barcelonai egyesületnél, így ingyen kerülhetett az Európa-liga-induló együtteshez. A 30 esztendős játékos a Barcelona utánpótlásbázisán, a La Masián nevelkedett, a Barcelona B csapatában négy idényen át futballozott.

Az élvonalba jutást a rájátszás során kiharcoló Almería – alighanem – áron alul értékesítette brazil támadóját, Charlest, aki a mögöttünk hagyott szezonban 44 bajnoki mérkőzésen 32 gólt szerzett, így nemcsak csapata, de a spanyol másodosztály gólkirályi címét is elnyerte. A 29 esztendős csatár egymillió euróért szerződött a Celta Vigóhoz, ahol a Liverpoolba igazoló Iago Aspas pótlása lesz a feladata.

A Rayo Vallecano megszerezte az Espanyol lejáró szerződésű középpályását, Raúl Baenát. A 24 esztendős futballista – aki a 2012–2013-as idényben 19 első osztályú bajnokin lépett pályára a kék-fehéreknél, és egy gólt szerzett – két évre kötelezte el magát a madridi alakulathoz.

A Levante szintén két évre szóló szerződést kötött a 30 esztendős David Barrallal, a török Orduspor támadójával, aki korábban hat évig a Sportig Gijónban szerepelt. Az egykoron a Real Madrid utánpótlás-együtteseiben is megforduló támadónak lejárt a kontraktusa Törökországban, így a Levanténak nem kellett átigazolási díjat fizetnie érte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik