Málaga: „Nem lenne fair, ha csak az El-ben indulhatnánk"

Vágólapra másolva!
2013.04.26. 16:51
Ignacio Camacho, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Málaga játékosa csapata sajtótájékoztatóján beszélt esélyeikről a bajnokságban, és elmondta: nem elégszenek meg az Európa-liga-indulást érő helyek egyikével, a következő szezonban is a legrangosabb európai kupasorozatban akarnak szerepelni.

„Szeretnénk minél jobb pozícióban végezni a szezon végén. Miért kellene megelégednünk az Európa-liga-szerepléssel, ha esélyünk van a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolására is?” – tette fel a költői kérdést Camacho.

A Málaga jelenleg a spanyol bajnokságban a hatodik helyen áll, öt ponttal lemaradva a BL-selejtezőt érő negyedik helyet birtokló Real Sociedadtól. A 2012–2013-as szezonban a Málaga a Bajnokok Ligája meglepetéscsapataként a negyeddöntőig menetelt, ahol a Borussia Dortmund búcsúztatta a 93. percben szerzett (les)góllal.

„Az idén első kézből tapasztaltuk, milyen erős a mezőny Európában. Nagyon keményen dolgoztunk az egész szezonban, így egyszerűen nem lenne igazságos, ha csak az Európa-ligában indulhatnánk. Borzasztó fontos és nehéz hónap elé nézünk, itt már mindegyik meccs számít” – tette hozzá Camacho.

A spanyol bajnokságban a Málaga vasárnap 17 órakor a Getafét fogadja, ezt követően még találkozik a Granadával, a Real Madriddal, a Sevillával, a Deportivóval és a Barcelonával – tehát nem könnyű a sorsolása. Érdekesség, hogy ha a csapat kvalifikálja magát az európai porondra a következő szezonban, akkor sem biztos az indulása, mivel pénzügyi helyzete miatt korábban ideiglenesen eltiltották az európai kupaszerepléstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik