A Barcelona a Real Madridon is átrobogott

Vágólapra másolva!
2010.04.10. 21:59
A Real Madrid sem tudta megállítani az utóbbi időben bombaformában futballozó Barcelonát. A katalánok a Primera División és egész Európa csúcsrangadóján a Bernabéuban nyertek 2–0-ra Lionel Messi és Pedro góljával. A 31. forduló után Pep Guardiola együttese három ponttal vezet ősi riválisa ellen a spanyol pontvadászatban.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

Nyolcvanadszor találkozott bajnokin a két csapat Madridban. Eddig ötvenszer nyert a hazai együttes, míg a Barca 15 meccsen diadalmaskodott. Most már 16-on. A Barca ugyanis ezúttal 2–0-ra nyert a Bernabéuban.

SZAVAZÁS

A Barcelona nyerte az el clásicót. Ön szerint mennyiben befolyásolja ez az eredmény a bajnoki cím sorsát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A két csapat közötti örökmérleg még mindig a Realnak kedvez a Primera Divisiónban, 68 madridi győzelem mellett most született meg a 62. Barca-siker.

Az első percekben ismerkedett egymással a két csapat. Nagy volt az iram a találkozó elején, az egyik oldalon Cristiano Ronaldo, a másikon természetesen Lionel Messi próbálkozott előszeretettel. De sikertelenül.

Messi esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül Raúl Albiol becsúszását követően. Mejuto González játékvezető azonban nem látott okot a közbeavatkozásra a 12. percben. Több mint húsz – viszonylag eseménytelen – perccel később azonban már talpon maradt az argentin futballista.

A 33. percben gyorsan elvégzett szabadrúgás után Xavi középre tett labdája Messi elé került, aki egy csellel leültette Raúl Albiolt, majd Casillas mellett jobbal a hálóba lőtt. 0–1 Messi a mai találatával 40 gólnál jár a szezonban: ebből 27-et a bajnokságban, nyolcat a Bajnokok Ligájában, kettőt-kettőt a klub-világbajnokságon és a spanyol Szuperkupában, egyet pedig a Spanyol- (Király-) Kupában szerzett.

MESSI GÓLJA
 

A bajnokságban eddig tízszer fordult elő, hogy a Barcelona oda-vissza elverte volna ősi riválisát egy idényen belül. Az előző szezonban 2–0-ra és 6–2-re nyert a katalán csapat. Most eljöhet a 11. alkalom, az első meccsen ugyanis Zlatan Ibrahimovic góljával 1–0-ra győzött a már ekkor is 1–0-ra vezető Barca.

A 38. percben egy sarokrúgást követően Sergio Ramos továbbfejelt labdáját Xabi Alonso bólintotta közelről kapu fölé. Nagy helyzet volt. Nem sokkal később Gonzalo Higuaín lőtt éles szögből nagyon fölé. Nem rázta meg a bekapott gól a Realt, de továbbra is a Barca vezetett.

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első játékrész, Messi azonban ezúttal is villant egyet, ami rányomta a bélyegét a folytatásra.

Marcelo 17 méterről leadott lövése volt az első említésre méltó esemény a második félidőben, Valdés azonban lehúzta a bal felső sarok elől a labdát az 51. percben. A másik oldalon azonban egy remek támadás a Real vesztét okozta.

Xavi második gólpasszát jegyezte a mérkőzésen. A középpályás az 56. percben Pedrót ugratta ki, aki 17 méterről okosan lőtt a jobb sarokba. 0–2

PEDRO GÓLJA
 

Van der Vaart szépíthetett volna nagyon hamar, ám a holland középpályás hiába állt szemben ziccerben Valdészel, nem tudott túljárni a kapus eszén.

A Real Madrid az előző tizenkét bajnokiját megnyerte, Manuel Pellegrini együttesének azonban most hatalmas csodára lett volna szüksége, hogy ne szakadjon meg ez a jó sorozata. A csoda pedig elmaradt.

A 68. percben ismét a Real szerezhetett volna gólt. Ronaldo szélvészgyorsan lódult meg a bal oldalon, kisodródva azonban csak Valdésbe bombázott. Egyre fogyott az idejük a hazaiaknak.

Messi végleg eldönthette volna a három pont sorsát a 79. percben: az argentin bemozgott a védők közé, közeli kapáslövését azonban Iker Casillas védte. A Real kapusa tartotta a lelket csapatában, de gólt továbbra sem tudott szerezni a „királyi gárda".

A hajrában pedig már feladta a reményt a Real Madrid, amelynek hazai pályán kellettt kapitulálnia a jelenleg Európa legjobb formájában lévő csapat, a Barcelona ellen.

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik