Pérez elmondta, még két játékost vesznek, és soktól „megszabadulnak”

Vágólapra másolva!
2009.07.04. 07:58
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a Cuatro televízió műsorában elmondta, még két futballista átigazolását tervezik ezen a nyáron. A „királyi gárda” első embere elárulta, ahhoz, hogy végeleges legyen a 25 főből álló keretük, legalább tíz játékostól meg kell válniuk. Pérez arról is beszélt, hogy szeretne létrehozni a nagy európai csapatokkal egy Szuperligát, melyben csak a legjobbak vehetnek részt, nem úgy, mint a Bajnokok Ligájában.
Florentino Pérez (balra) még két játékost akar igazolni
Fotó: Imago
Florentino Pérez (balra) még két játékost akar igazolni
Florentino Pérez (balra) még két játékost akar igazolni
Fotó: Imago
Florentino Pérez (balra) még két játékost akar igazolni

Ahogy sejteni lehetett, Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke még nem fejezte be a nyári nagybevásárlást. A „királyi klub” első embere azonban úgy nyilatkozott, már „csak” két futballista hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a csapat kerete, de sok játékostól el kell köszönniük.

„Kaká és Cristiano Ronaldo megszerzése stratégiai jelentőségű volt, melyet minél előbb végre kellett hajtani – mondta Pérez a Cuatro televízió műsorában. – Most nyugodtnak kell lennünk, mivel egy csapatban huszonöt játékos szerepelhet, míg nekünk harmincöt futballistánk van. Meg kell győznünk néhányukat, hogy távozniuk kell, mivel jövőre világbajnokság lesz, és az összes labdarúgónk szerepelni szeretne rajta. Ehhez azonban játszaniuk kell, és ha erre nem lesz lehetőségük nálunk, akkor máshol kell megtenniük.”

„Ami az átigazolásokat illeti, úgy vélem, még két játékost kell megvennünk – folytatta az elnök. – Xabi Alonso és Franck Ribéry nagyszerű futballista, de a klubjuk nem akarja elengedni őket. Bár a labdarúgás világában bármi megváltozhat egyik pillanatról a másikra. Ami David Villát illeti, a Valencia nem akarja eladni őt, így Karim Benzema mellett döntöttünk. Nem várhattunk Villára.”

Pérez egy nagy tervéről is beszámolt, ami már korábban is felvetődött a nagy európai klubok vezetőinél, mégpedig egy Szuperliga indítása a kontinensen, amelyen csak a legjobb együttesek vehetnek részt.

„Szívesen részt vennék egy európai Szuperliga beindításában, de csak a nemzeti bajnokság elhagyása nélkül, mivel ez nagyon fontos a spanyolok számára – mondta az üzletember. – Az UEFA-val kellene megegyezni a Szuperliga létrehozásáról, amelyben mindig csak a legjobbak játszanának, nem úgy, mint jelenleg a Bajnokok Ligájában.”

A Real Madrid elnöke ezúttal is elmondta, hogy jó befektetésnek tartja a nagy sztárok átigazolását, és úgy véli, azért kapott hitelt a klub a bankoktól a gazdasági válság idején, mert a pénzintézetek is látják, hogy lesz miből visszafizetni az adósságot.

Pérez elárulta, azért tért vissza a klub élére, mivel nagyon nehezen viselte, ahogy az előző mandátuma után őt követő vezetők tönkre tették az együttest. A vezető hozzátette, ő is követett el hibákat korábbi elnöklése alatt, de tanult belőlük, így „visszaemelheti a Real Madridot oda, ahova tartozik”.

JÖTTEK-MENTEK

Érkezett: Kaká (Milan, 67 millió euró), Cristiano Ronaldo (Manchester United, 94), Raúl Albiol (Valencia, 15), Karim Benzema (Lyon, 35), Álvaro Negredo (Almería, 5, opciós visszavásárlás), Ezequiel Garay (Racing Santander, kölcsönből vissza)
Távozott: Fabio Cannavaro (Juventus, ingyen), Julien Faubert (West Ham, kölcsönből vissza), Javier Saviola (Benfica, 5), Jordi Codina (Getafe, ?)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik