Elképzelhető, hogy az ámokfutó Pepe visszavonul a labdarúgástól

Vágólapra másolva!
2009.04.23. 10:19
A Real Madrid kedd esti, Getafe elleni bajnokiján ámokfutásba kezdő Pepe úgy nyilatkozott, hogy nincsen kedve újra futballpályára lépni, és elképzelhetőnek tartja, hogy visszavonul a profi labdarúgástól.
Pepe (jobbra) teljesen összetört a felvételek hatására
Fotó: Imago (archív)
Pepe (jobbra) teljesen összetört a felvételek hatására
Pepe (jobbra) teljesen összetört a felvételek hatására
Fotó: Imago (archív)
Pepe (jobbra) teljesen összetört a felvételek hatására
Valószínűleg még a legelvakultabb Real Madrid-drukkerek is egyetértenek abban, hogy az a jelenetsor, amely a „királyi gárda” kedd esti, Getafe elleni mérkőzésének hajrájában lejátszódott, nem futballpályára való.

A találkozó 87. percében ugyanis Pepe, a Real Madrid portugál válogatott védője elvesztette a fejét, és roppant sportszerűtlenül kétszer is belerúgott földön fekvő ellenfelébe, Javier Casqueróba.

Ennyivel azonban nem ért véget a történet, a brazil születésű játékost csapattársai alig tudták letuszkolni a pályáról, ráadásul megütötte a vendégek egy másik játékosát, Juan Albínt, és még a negyedik játékvezetőnek is odaszólt, aztán később a Real győztes góljánál a pályára szaladt, amihez kiállítottként már nem lett volna joga.

Pepe a meccs után elnézést kért a sértettől, pár nappal később pedig úgy nyilatkozott, hogy az eset nem hagyja nyugodni, és még esetleges visszavonulását is kilátásba helyezte.

„Ezek életem legrosszabb napjai. Semmi kedvem sincs újra futballozni – mondta a 26 éves játékos a Marca című spanyol lapnak nyilatkozva. – Azóta láttam az esetről készült videofelvételeket, de nem ismerek magamra. Elveszítettem a higgadtságomat, és megőrültem; az az ámokfutó nem én voltam.”

„A legkeményebb büntetés számomra az, hogy át kell élnem ezt az érzést. Ha úgy látom, hogy nincs esélyem visszatérni a labdarúgópályára, akkor mással fogok foglalkozni” – nyilatkozta Pepe, akinek egészen biztosan lesz ideje átgondolni pályafutását, ugyanis komoly eltiltásra számíthat.

PEPE ÁMOKFUTÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik