Samuel Eto’o 9,2 milliárd forintnyi fizetést kaphat egy évre

Vágólapra másolva!
2008.07.17. 13:27
Nem, kedves Olvasóink, nem ment el az eszünk, és mi sem hisszük el még mindig. Hétfőn számoltunk be először arról, hogy egy Európában ismeretlen „kiscsapat” az üzbég bajnokság legutóbbi szezonjában második helyen végzett PFC Kuruvcsi csapata bejelentkezett Samuel Eto’óért, a Barcelona csatáráért. Ekkor még arról volt szó, hogy az üzbégek fél évre hívják a kamerunit, hogy az ázsiai Bajnokok Ligájában legjobb nyolc közé jutott csapatot segítse a minél jobb szereplésben.
Eto'o már a megérkezéskor megdöbbent
fotó: pfc-kuruvchi.com
Eto'o már a megérkezéskor megdöbbent
Eto'o már a megérkezéskor megdöbbent
fotó: pfc-kuruvchi.com
Eto'o már a megérkezéskor megdöbbent
Akkor még mi is inkább tréfának találtuk a dolgot, csak az időzítést furcsálltuk, mivel április 1. már három és fél hónapja elmúlt. Mára kiderült, szó sincsen tréfáról, az üzbégek szándéka véresen komoly, de ne szaladjunk előre.

Kedden aztán tovább haladt az ügy: megjelentek képek a világhálón a kameruni játékos üzbegisztáni beutazásához szükséges vízumról, valamint arról is érkeztek információk, hogy a taskenti klub 40 millió eurót ajánlott a támadóért a Barcelonának. Ezen a ponton némi porszem került a gépezetbe, hiszen olyan verziók is keringtek a neten miszerint a 27 éves támadó csak kölcsönbe érkezik.

Időközben a vezető európai és spanyol lapok valamint a Barcelona honlapja mind hallgattak – a katalán futballklub honlapján egyenes tagadta, hogy Eto’óért bármilyen ajánlat érkezett volna –, legfeljebb egy-egy rövid hír látott napvilágot a taskenti szándékkal kapcsolatban, rendre valamilyen vicces felütéssel, úgy, ahogy az elsőre a Nemzeti Sport Online-n is megjelent.

Az ügy szerdai fejleménye volt, hogy másnapra – azaz mára – sajtótájékoztatót jelentettek be az üzbégek, amelyen Samuel Eto’o részvételét is ígérték. Láss csodát, az igazság pillanata csütörtökön magyar idő szerint hajnalban aztán el is érkezett: a taskenti reptéren landolt Samuel Eto’o repülőgépe.

Amikor tehát két napja még arról szóltak a hírek, hogy a PFC Kuruvcsi 40 millió eurót adna Samuel Eto’óért, alig akadt valaki – az üzbégeken kívül –, aki komolyan hitt volna a hír valóságtartalmában. Ezzel szemben, ma már arról számol be az olasz Gazzetta dello Sport a francia L’Equipe-re hivatkozva, hogy a 40 milliós ajánlat valós, de nem a játékosért, hanem neki.

Vagyis Samuel Eto’o éves szinten ennyi fizetést kapna az üzbégektől, ami 9,2 milliárd forintnak felel meg. A 27 éves kameruni csatár taskenti programja szerint egyébként a hajnali megérkezést követően délelőtt tárgyal a klubbal. Vélhetően ekkor akarja megnézni az irgalmatlan pénzösszegről szóló szerződést. A Gazzetta szerint ugyanis Eto’o kifejezett azért utazott Taskentbe, hogy a szerződését a saját szemével láthassa.

Persze, adódik a kérdés, hogy honnan van az üzbégeknél ennyi pénz? Nos, a helyzet egyszerű: a klub főtámogatói között csak úgy hemzseg a különböző olajipari cégek, és így talán már nem tűnik olyan nagy nehézségnek előteremteni az Eto’ónak szánt 40 millió eurót.

A dolog jelenleg így áll tehát, egyelőre további fejleményekről természetesen beszámolunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik