Az év legolcsóbb mérkőzésére készül a Real Madrid az Alicante ellen

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 13:42
A Spanyol Kupa nyolcaddöntőjébe juthat a Real Madrid, ha szerda este hazai pályán legyőzi harmadosztályú ellenfelét, az Alicantét. Az 1-1-s idegenbeli első összecsapás után már a gólnélküli döntetlen is Bernd Schuster listavezető csapatának továbbjutását jelentené, a lendületben lévő királyiak azonban aligha elégednek meg a minimummal. A német szakvezető biztos a sikerben - vagy kevésbé érdekli a sorozat -, és a második sorral kezd este.
Sergio Ramos az egyik közönségkedvenc a Bernabeuban
Sergio Ramos az egyik közönségkedvenc a Bernabeuban
Sergio Ramos az egyik közönségkedvenc a Bernabeuban
Sergio Ramos az egyik közönségkedvenc a Bernabeuban

A madridi klubelnök, Ramon Calderón a közelmúltban szinte karácsonyi ajándék gyanánt odáig ment, hogy másfélszeresére emelte fel a prémiumokat arra az esetre, ha a Real a szezon mindhárom sorozatát - bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa - megnyeri.

A korábbi 600 helyett így már 900 ezer euróért is játszik majd a gárda - még ha képletesen is -, hiszen a szinte már felfoghatatlan nagyságrendű összegért azért még kell nyerni „néhány” találkozót. Mindenekelőtt azonban az Alicante ellenit, ahol nincs lehetőség a javításra.

A német szakvezető a Dudek - Míchel Salgado, Ramos, Heinze, Torres - Gago, Drenthe, Guti, Robben – Higuaín, Saviola együttesnek szavaz bizalmat a kezdőben, így a meghatározó játékosok ezúttal legfeljebb a hangjukkal segíthetnek a társaknak az újabb sikerben.

A klubvezetők az Újévre való tekintettel olyan méltányos jegyárakat szabtak meg, amely minden bizonnyal a legolcsóbb lesz az egész esztendőben. Ha csak nem rendeznek még az év hátralévő napjaiban jótékonysági találkozót a Bernabeuban.

A legolcsóbb jegy három euróba kerül, a legdrágább húsz euróba, de ez aligha jelenti azt, hogy az ünnepek alatt leértékelődött volna a királyi csapat.

A valóban nívós ellenfelekhez és mérkőzésekhez szokott szurkolók azonban kedvenceik formáját látva minden bizonnyal szép számmal látogatnak ki az Alicante elleni találkozóra is, a klubnál mindenesetre 55 ezer nézővel számolnak.

Ilyen nyomott árak mellett talán a villanyszámlára futja majd szerda este, de hogy nem ez lesz a fedezet a játékosok szezonvégi prémiumára, az biztos. Mint ahogy az is: ez a Real Madrid nem marad cím nélkül az idény végeztével.

A december 23-án a Nou Camban győztes kezdőcsapatból (Casillas - Sergio Ramos, Pepe, F. Cannavaro, Heinze – Sneijder, M. Diarra, Júlio Baptista, RobinhoRaúl, Van Nistelrooy) csak két védő, Sergio Ramos és Heinze van ezúttal kezdőként nevezve. Míg a katalánok ellen csereként beálló Gago, Robben, M. Torres triónak ezúttal nem kell leülni a kispadra: bemelegítés után azonnal bizonyíthatnak.

Schuster így a Dudek - Míchel Salgado, Ramos, Heinze, M. Torres - Gago, Drenthe, Guti, Robben – Higuaín, Saviola összeállítású csapatot dobja be.

A Barcelona ellen kisebb húzódást szenvedő Sergio Ramost érdemes külön is kiemelnünk. A spanyol válogatott és a királyiak megbízható, ráadásul gólerős védőjének a Clásicon alaposan meggyűlt a baja az őt gyakran megforgató és átjátszó Ronaldinhóval, de a második félidőre fizikailag felőrölte az addigra már kedveszegett és erejét vesztő brazilt.

Így akkor Sergio Ramos, a tőle megszokott módon többször is bekapcsolódott a kontrákba. Kettejük „különcsatáját” azonban nemcsak a pályán nyerte meg a védő. A BL-címvédő AC Milan ugyanis Ronaldinho megszerzéséért verseng, de a milánói fiatalítás jegyében nagyon jól jönne nekik Sergio Ramos. Sőt, talán még jobban is, mint a formán kívül lévő brazil…

Milánóban elsősorban cserében gondolkodnak, ami viszont aligha tetszik Madridban. A Cafú, Maldini, Seedorf, hamarosan kiöregedő és visszavonuló milánói védekező hármas helyett kell, sőt, kellenek olyan kaliberű játékosok, mint fent említettek.

Vitathatatlan: Sergio Ramosban ott a képesség. A védelem szélén és közepén is hasznosítható, ráadásul tud szélsőt is játszani és bizony nagyon ért a gólszerzéshez.

Ami viszont a Real Madrid esélyeit nem növeli, az éppen Sergio Ramos. A védő ugyan július közepén meghosszabbította szerződését, de fizetésemelést akar kieszközölni, a madridi klubvezetők azonban eddig nem bólintottak rá erre.

Előbb-utóbb azonban kénytelenek lesznek lépni, hiszen Sergio Ramos csapatuk húzóembere, és mint ilyen, szeretne hasonló nagyságrendű fizetést kieszközölni magának, mint klasszistársai.

A közelmúltban Iker Casillasnak volt hasonló tiszteletköre Madridban, a hosszas egyeztetés során jól jött az alkudozásban, hogy a világ egyik legjobb kapusát több klub is szívesen vette-vitte volna. Végül maradt és megkapta, amit akart.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik