Az Atlético Madrid megelőzi a Real Madridot és a Barcelonát

Vágólapra másolva!
2007.07.29. 14:01
Pénz, paripa, fegyver, adták ki a jelszót a nyári átigazolási időszak előtt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban legutóbb hetedik helyen végző, de az Intertotó-kupa farvizén azért az UEFA-kupába szombaton beérő Atlético Madridnál, ahol a kulcsember, csapatkapitány, Fernando Torres eladását követően minden bizonnyal tisztában voltak vele: nem tétlen napok várnak rájuk a nyári átigazolási idényben. Ennek szellemében eddig 79 millió eurót költöttek erősítésekre, jóval többet, mint a bajnoki címvédő, városi rivális Real Madrid, illetve a klasszisokat megszerző, ezüstérmes Barcelona.
A sevillai ide készült, aztán oda igazolt
A sevillai ide készült, aztán oda igazolt
A sevillai ide készült, aztán oda igazolt
A sevillai ide készült, aztán oda igazolt

Az Atlético szombat esti húzását a spanyol sajtó a klub történetének legambiciózusabb igazolásának nevezi: miután délelőtt szinte eldőltnek lehetett tekinteni, hogy José Antonio Reyes 9,2 millió euróért az Arsenaltól a Real Madridba szerződik, estére aztán váratlan fordulatként mégis a piros-fehérekhez igazolt, akik 12 millió eurót fizették érte a londoniaknak.

A fővárosiak csütörtökön 20 millió eurót költöttek a portugál Simao Sabrosára, gazdagítva a Benficát. A Villarrealtól megszerzett uruguayi Diego Forlán már győztes és UEFA-kupát érő gólt szerzett szombat este a román Gloria Bistrita ellen.

Torres távozásával az Atlético-közönség az elsőszámú kedvencét veszítette el, a csapat viszont a leggólerősebb kulcsemberét. A vezetőknek mindkét szempontot figyelembe kellett vennie munkájánál. Arról nem is beszélve, a válogatott centerért kapott majd’ 30 millió eurót is észszerűen kellett elkölteni, ami közel sem olyan könnyű feladat, mint az első látásra ígérkezik.

Az évek óta önmaga árnyékából kilépni képtelen Atlético legutóbb az 1995-1996-s szezonban nyert bajnoki aranyérmet, azt követően viszont igen nehéz évek vártak rájuk. Bár még begyűjtöttek két Spanyol Kupa-elsőséget, bajnoki érmet azonban azóta sem szereztek, az évszázad elején az a csúfság is megesett velük, hogy két idényt a másodosztályban húztak le.

A nagy kiugrás Torresszel sem valósult meg, az idei erősítéseket elnézve viszont joggal várják el a szurkolók, hogy méltó ellenfelei legyenek a legnagyobbaknak és végig ott legyenek a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

Tavaly az argentin Sergio Agüeróval nyitották meg a felzárkózás felé vezető utat, amikor a klubrekordot jelentő 23 millió eurót adtak az akkor még csak 17 éves tehetségért.

Javier Aguirre általában igen hullámzó teljesítményt nyújtó együttesének elsősorban persze saját magát kellene végre valahára legyőznie, a riválisok csak azt követően jöhetnének.

Az átigazolási szezonnak azonban még nincs vége, amennyiben hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a két holland, Robben és Drenthe aláírt a Real Madridhoz, a királyiak akár nyerhetik is ezt a szezon eleji csatát. Ha csak le nem csap rájuk - is - az Atlético…

KLUB ÉRKEZŐK TÁVOZÓK AKIK UTÁN MÉG ÉRDEKLŐDNEK
ATLÉTICO MADRID Raúl García (Osasuna), Diego Costa (Sp. Braga), Abbiati (Milan), Luis García (Liverpool), Forlán (Villarreal), Cléber Santana (Santos), Simão (Benfica), Reyes (Arsenal) Torres (Liverpool), Gabi (Zaragoza), Galletti (Olimpyakos), Petrov (Manchester City) Quaresma, Ángel, Baiano, Govou, Márquez, Riquelme, Javi García
BARCELONA Henry (Arsenal), Touré (Mónaco), Abidal (Lyon), Gabi Milito (Zaragoza) Van Bronckhorst (Feyenoord), Saviola (Real Madrid), Giuly (Roma) Lampard(?)
REAL MADRID Soldado (Osasuna), Balboa (Racing), Metzelder (B. Dortmund), Baptista (Arsenal), Pepe (Porto), Dudek (Liverpool), Saviola (Barça), Schorch (Hertha Berlin) Roberto Carlos (Fenerbahçe), Beckham (L. A. Galaxy), Diego López (Villarreal), Miñambres, Pavón (Zaragoza), Raúl Bravo (Olympiakos), Pablo García (Murcia), Mejía (Murcia), Helguera (Valencia) Kaká, Robben, Drenthe, Quaresma
SEVILLA De Mul (Ajax), Boulahrouz (Chelsea), De Sanctis (Udinese), Keita (Lens) David (Levante), Kepa (Getafe), Aitor Ocio (Athletic), Cobeño (Almería) Jő, Boateng, Ujfalusi, Gomis
VALENCIA Arizmendi (Deportivo), Mata (Castilla), Alexis (Getafe), Hildebrand (Stuttgart), Sunny (Pol. Ejido), Helguera (Real Madrid) Pallardó (Getafe), Jorge López (Racing), Ayala (Zaragoza), Tavano (Livorno), Regueiro (Murcia), Hugo Viana (Osasuna), Butelle (Valladolid), David Navarro (Mallorca) Sneijder, Lucho González, Källström
Forrás: as.com
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik