Roberto Carlos a bajnokság végén otthagyja a Real Madridot

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 08:24
Tizenegy év után nyáron távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától Roberto Carlos. A brazil balhátvéd – aki rengeteg kritikát kapott az utóbbi időben – visszatér hazájába, bár még sehova nem kötelezte el magát.
Roberto Carlos (jobbra) 1996 óta a Real Madrid tagja
Reuters
Roberto Carlos (jobbra) 1996 óta a Real Madrid tagja
Roberto Carlos (jobbra) 1996 óta a Real Madrid tagja
Reuters
Roberto Carlos (jobbra) 1996 óta a Real Madrid tagja

A Real Madrid szerda este 2-1-es vereséget szenvedett a Bayern München otthonában, ezzel búcsúzott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A németek már az első percben vezetést szereztek, miután Roberto Carlos hatalmas hibáját követően Makaay talált a hálóba.

A rutinos brazil balhátvéd próbálta menteni magát, miszerint a játéktér rossz állapota miatt pattant el tőle a labda, de sokan – még Predrag Mijatovics sportigazgató is – a koncentráció hiányával magyarázták a hibáját.

A mérkőzés után Roberto Carlos úgy határozott, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Real Madriddal.
„Itt az ideje váltani. Már tájékoztattam „Pedját” és az elnök urat is, hogy nem újítom meg a szerződésemet.” – nyilatkozta a védő.

„A szerdai mérkőzés után nagyon csalódott voltam, ez egy kellemetlen része a pályafutásomnak” – tette hozzá a 34. születésnapjához közelítő dél-amerikai futballista.

Roberto Carlos elmondta, még nem állapodott meg egyik csapattal sem a folytatásról, de úgy tervezi, hogy visszatér Brazíliába, és ott játszik tovább.

A szabadrúgás-specialista védő hazájában a Palmeirasban lett ismert játékos, 1995 nyarán onnan szerződtette az Internazionale. Milánóban csak egy évet maradt, mert a Real hívásának nem tudott ellenállni. Spanyolországban sokáig sikeres volt, hiszen három BL-t is nyert az együttessel, 364 bajnokin 46 gólt szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik