Férfi röpi El: „Dzsudzsák!” – így köszöntötték a magyarokat

Roska Emese BoglárkaRoska Emese Boglárka
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 13:04
null
A férfi röplabda-válogatott még pénteken este, Isztambul érintésével érkezett meg a görög fővárosból Bosznia-Hercegovinába
Nagy az egyetértés: ha úgy játszik a csapat, ahogyan eddig, akkor a hazai siker után idegenben is el lehet kapni a bosnyákokat.


„Rohadt eső” – időjárás-jelentésnek is beillett az Esti Kornél zenekar méltán híres dalának címe, hiszen szombaton majd’ egész nap vigasztalanul ömlött az eső Kakanjban, s ez igen kontrasztosan hatott az athéni harminc fok és szikrázó napsütés után.

A férfi röplabda-válogatott még pénteken este, Isztambul érintésével érkezett meg a görög fővárosból Bosznia-Hercegovinába, hogy vasárnap lejátssza harmadik meccsét az Európa-liga második vonalában.

A bosnyák szövetség amatőrségből vagy szándékosan, ám nem fogadta hasonló színvonalon a csapatunkat, mint a mieink az övéket Nyíregyházán: a személyzet szolgálatkészségével és kedvességével csak többé-kevésbé tudta ellensúlyozni a hiányosságokat: nem ideális például, ha a csapat egy része melegítőben alszik a hideg szobában vagy cigarettafüsttől bűzlő helyiségben étkezik – persze ez semmi volt ahhoz képest, amilyen átható dohányszag fogadta a társaságot a csarnok gyerekekkel zsúfolt előterében

A pénteki hosszú utazást követően a játékosoknak láthatóan jólesett a délelőtti mozgás, Dávid Csanád pedig a kevés rutinos röplabdázó egyikeként folyamatosan „Bravó!” dicséretekkel biztatta a társakat. A teremből kifele menet egy kisgyerek is így gratulált – előre? – Flachner Dánielnek, s míg ez mosolyt csalt a center arcára, a csarnokon kívül a szakadó esőben kolduló hét-nyolc éves srác szívszorító látvány volt.

„Hungarians! Dzsudzsák” – fogadta kicsit később egy bolti eladó széles mosollyal a keretet, amelyben nagy az egyetértés: ha a tagjai úgy játszanak, mint eddig, akkor a nyíregyházi 3:1-es siker után ismét le lehet győzni a bosnyákokat.

Akkor jöhetnek csak igazán a bravók!

RÖPLABDA
FÉRFI EZÜST EURÓPA-LIGA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
20.00:
Bosznia-Hercegovina–MAGYARORSZÁG (Kakanj)

AZ ÁLLÁS
1.Görögország
3
2
1
7:46
2.Ausztria3216:46
3.MAGYARORSZÁG2114:43
4.Bosznia-Hercegovina2

21:6
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik