Férfi röplabda Extraliga: argentin edzővel folytatja a MÁV Előre

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 09:26
Omar Pelillo (jobbra) az új tréner (Fotó: mavelore.hu)
Az argentin Omar Pelillo veszi át a vezetőedzői feladatokat az Extraliga negyeddöntőjére készülő MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatánál.

A székesfehérvári klub csütörtöki közlése szerint a 49 éves szakember Olaszországban járta végig a ranglétrát egészen az élvonalig. A tréner a 2013–2014-es idényben debütált másodedzőként az akkor harmadosztályú Elettrosud Brolóban, majd 2016-tól az Emma Villas Sienához igazolt, ahol először játékosmegfigyelőként, majd másodedzőként segítette a klub feljutását az első osztályba.

Sienában vezetőedzőként is megkapta a lehetőséget a SuperLegában, 2022 decemberétől 2023 nyaráig irányította az első csapatot. Omar Pelillo a mostani idényt az Aurispa Libellula Lecce együttesénél kezdte meg az olasz harmadik vonalban, onnan jött Magyarországra, ahol már alá is írta új szerződését.

„Megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú klubhoz csatlakozni. Az egyeztetések során megismertem a vezetőség vízióját, amellyel teljes mértékben azonosulni tudok. Sok mérkőzését visszanéztem a csapatnak és tetszett, amit láttam. A MÁV Előre esélyes a bajnoki címre, a játékosokban pedig óriási a harci kedv és a potenciál. Alig várom, hogy megkezdhessem a közös munkát a fiúkkal. Nagy reményekkel vágunk majd neki a rájátszásnak” – nyilatkozta Omar Pelillo, aki csütörtökön tartja első edzését.

A MÁV Előre SC elnöke, Tálos Péter szerint a tréner érkezése új lendületet adhat a bajnokságban a kék-fehéreknek.

„Nagy tapasztalatú szakemberrel állapodtunk meg, aki az olasz Serie A-ban is edzősködött az elmúlt másfél évtizedben. Azt várjuk tőle, hogy az olasz röplabdakultúrából egy keveset behoz hozzánk is. Úgy véljük, hogy vele szintet léphetünk a fiatal játékosok nevelésében” – fejtette ki.

A MÁV Előre második helyen végzett az Extraliga alapszakaszában, a jövő hétvégén kezdődő, az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntőben pedig a hetedik Kecskeméttel találkozik.

Elődjét, a gárdát két és fél évig irányító Dávid Zoltánt február 23-án azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól „a MÁV Előre értékei, a klub filozófiája és a vezetőedző által képviselt értékek közti feloldhatatlan ellentét” miatt. Azóta ideiglenesen a román Adrian Pricop ült a kispadon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik