A MÁV Előre SC közleményben reagált a Fatum-Nyíregyháza vádjaira

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 19:49
Fotó: Facebook/Fatum-Nyíregyháza
Mint arról beszámoltunk, váratlan incidens zavarta meg a MÁV Előre Foxconn és a Fatum-Nyíregyháza párharcát a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében. A sorozat harmadik mérkőzése előtt – a Nyíregyháza beszámolója szerint – dartsnyilakkal dobálták meg a nyíregyházi röplabdások fotóit a MÁV Előre játékosai. Ez akkor derült ki, amikor edzésre érkezvén a Nyíregyháza röpiseit a hazaiak öltözőjébe irányították. Csütörtök este a MÁV Előre SC közleményt adott ki.

 

Az esetre Nina Kocics és Nagy Sanja (leánykori nevén Szanja Kalicsanin) Instagram-bejegyzéseiből derült fény.

A székesfehérvári klub csütörtök este közleményt adott ki a történekről.

A MÁV Előre SC közleménye változtatás nélkül:

„Klubunk átfogó belső vizsgálatot indít az incidenssel kapcsolatban, ahogyan annak ügyében is, miként juthattak be illetéktelenek a csapat privát öltözőjébe, ahol belső szakmai információk is találhatók.

Amellett, hogy még nem tudjuk, hogyan jutott be női játékosaink privát öltözőjébe a nyíregyházi csapat, kiemelnénk, hogy ez a párharc, bár magas színvonalú volt, a másik fél részéről nem a sportszerűség jegyében zajlott. Pillanatnyilag a MÁV Előre SC-nél a dokumentumok előkészítése zajlik azzal kapcsolatban, hogy az egyik mérkőzés közben dominikai játékosunkat női és emberi mivoltában megalázó, minősíthetetlen jelzőkkel illette anyanyelvén (spanyolul) az ellenfél vezetőedzője, Adrian Chylinski, amivel kapcsolatban a játékos klubunknál bejelentést tett.

Mi nem tudhatjuk, hogy a nyíregyházi csapat privát öltözőjében mi történik, mivel a mi csapatunk úgy gondolja, hogy ott semmi keresnivalója sincsen. Mindemellett sajnáljuk, hogy női röplabdacsapatunk játékosai egy gyerekes csínytevéssel átlépték a sportszerűség határait. A MÁV Előre SC a teljes csapat nevében elnézést kér a Fatum-Nyíregyháza játékosaitól.

Pallag Ágnes, a MÁV Előre Foxconn csapatkapitányának nyilatkozata: „A legtöbb csapatnál előfordulnak hasonló motivációs módszerek. Nem állt szándékunkban bárki érzéseit megbántani. Gondolatban és fizikailag sem ártottunk senkinek, és álmunkban sem gondoltuk, hogy kijut az öltözőből. Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kellemetlenül érinti a Fatum-Nyíregyháza játékosait, de a szezon után szívesen meghívjuk őket egy barátságos dartsmeccsre, ahol tisztázhatjuk a nézeteltéréseket.”

A párharcból a MÁV Előre jutott tovább, miután a sorsdöntő, ötödik meccsen hazai környezetben négy játszmában legyőzte a Nyíregyházát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik