Női röplabda Extraliga: négy játszmában nyert a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2023.12.30. 21:06
null
Győzelemmel zárta az évet a Békéscsaba (Fotó: brese.hu)
A Békéscsaba az első játszmát elvesztette, de 3:1-re nyert az Újpest vendégeként a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati mérkőzésén.

 

A vendégek legjobbja 18 pontjával az azeri válogatott Margarita Sztyepanenko volt.

NŐI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ

Újpesti TE–Swietelsky-Békéscsaba 1:3(18, -21, -14, -17)
Budapest, UTE Csarnok, 450 néző. V.: Bátkai-Katona, Halász.
UTE: Amaral 10, Kilyénfalvi 5, Kindelan 12, Sziládi 5, Ambrosio 15, Moreno Borrero 4. Csere: Baksa (liberó), Boskó, Dani 6, James 6, Zólyomi 1. Vezetőedző: Horváth András
BRSE: Stanchulova 6, Pintér 2, Sztyepanyenko 18, Strumilo 11, Kump 6, Aydinogullari 1. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Kotormán 1, Glemboczki 10, Bodnár 6. Vezetőedző: Tóth Gábor
MESTERMÉRLEG
Horváth András: – Kicsit felpuhultak másfél szett után a nyitásaink, nem úgy találtuk el a zónát, és a mi nyitásfogadásunk is puhább lett, nem tudtunk úgy akciókat indítani. Ez befolyásolta a második szett alakulását, a harmadikat pedig a második végjátéka miatt kezdtük rosszul. Molcsányi Rita nagyon nagy stabilitást hozott be a pályára, ettől függetlenül az első másfél játszmából építkezhetünk.
Tóth Gábor: – Nem titok, hogy nehéz időszak és rövid pihenő után jöttünk ide. Eleinte saját magunk ellenfelei voltunk, egymás után csináltuk a hálóérintéseket, ami a mentális teher miatt volt. Aztán amikor megnyertünk egy szettet, ez lehullott rólunk, onnantól kezdve felszabadultan játszottunk, keményen szerváltunk és hoztuk a szokásos, jó minőséget blokkvédekezésben. Végre volt három szélső teljesítmény is, ami garantálta, hogy nyerni fogunk, valamint Kotormán Réka is remekül szállt be, az ő jó játéka is kellett a sikerhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik