Ülőröplabda-Eb: eddigi legjobb helyezését érte el női csapatunk

Vágólapra másolva!
2023.10.16. 11:52
null
Női válogatottunk a történelmi ötödik helyen zárt, a férfiak kilencedikek lettek
Befejeződött az olaszországi Caorle városában az ülőröplabda Európa-bajnokság, amelyen női válogatottunk az 5., a férfi pedig a 9. helyen zárt.

 

Az 5. helyért lejátszott mérkőzésen a horvátokat győzték le a magyar hölgyek 3:0-ra. Ez a diadal rekorddöntéshez vezetett, ugyanis női válogatottunk eddigi legjobb Eb-helyezése a 6. pozíció volt, amelyet a 2017-es poreci Európa-bajnokságon ért el. Ez volt a női csapat hetedik Eb-szereplése a 2011-es bemutatkozás óta. A korrektség kedvéért hozzá kell tenni, hogy a legutóbbi, két évvel ezelőtti kontinensviadal első és ötödik helyezettje, Oroszország és Finnország ezúttal különböző okokból hiányzott a résztvevők közül.

A mieink a lejátszott hét mérkőzésükből négyet is megnyertek: a törökök (3:1), a horvátok (3:0), a britek (3:0) és végül megint a horvátok (3:0) ellenében, így a 10 fős női mezőny első felében zártak. A történelmi szereplés a következő 8 játékos nevéhez fűződik: Bara Eszter, Horák Hajnalka, Kovács Adrienn, Molnár Nikoletta, Nebehaj Barbara, Szabóné Sipos Éva, Szilágyi Erzsébet, Sztankó Éva. A szakmai stábot Raska Gyula szövetségi kapitány, Werkman Viktória vezetőedző, Kolontáry Kata erőnléti edző és Árpás Géza fizioterapeuta alkották.

Férfi ülőröplabda-válogatottunk ugyanitt a 9. helyet szerezte meg. Ez az jelenti, hogy ezzel a teljesítménnyel kvalifikálták magukat a következő norvégiai Eb-re és biztossá tették A-csoportos tagságukat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik