Női röplabda Eb: Kiss Gréta úgy véli, hatottak a kapitányi szavak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.21. 06:37
null
Kiss Gréta (14) és Lászlop Alexandra (23) sáncolni próbál a lengyelek elleni mérkőzésen (Fotó: MTI)
Kiss Gréta szerint a szurkolók mellett saját maguknak is bizonyítottak a női röplabda-válogatott játékosai vasárnap a lengyelek ellen 3:1-re elveszített mérkőzésen az Európa-bajnokságon. A mieink két 3:0-s vereség után először nyertek szettet az Eb-n, méghozzá egy erős ellenféllel szemben.

 

Az ütőjátékos a mérkőzés után az MTI-nek adott értékelésében arról beszélt: a szombati, ukránok elleni találkozó után „elég halott volt” a csapat hangulata, éppen ezért vasárnap délelőtt Alessandro Chiappini szövetségi kapitány hosszú beszédet tartott nekik.

„Voltak benne olyan dolgok, amiket, hiába volt igaza, rossz volt hallani, de utána a játékosokkal egymás között megbeszéltük, hogy ezt pozitívan, építő jelleggel fogjuk fel, mert ő is azt szeretné, hogy jobbak legyünk” – fogalmazott a német Potsdam röplabdázója.

Kiss hozzátette, délután már úgy érkeztek meg a meccsre, hogy „megeszik a lengyeleket vacsorára”, és ez a hangulat az elejétől fogva a pályán is érződött az egész csapaton.

„Felszabadultak voltunk, megtört kicsit a jég az előző napok után. Gyorsan túl tudtunk lendülni a hibáinkon, fegyelmezettek voltunk, betartottuk a taktikát, szerintem alaposan megleptük őket” – nyilatkozta Kiss a vb-hetedik, az Eb-n a szakértők által a legjobb négybe várt lengyelek elleni találkozóról.

A 25 éves röplabdázó kifejezetten szeret esélyesebb ellenfelek ellen játszani, mert ilyenkor „bekapcsol az agya kreatív része”, és a támadásoknál a megszokottnál jobban keresi a jó irányokat, valamint a blokk tetejét. Meglátása szerint a jövőben az lesz az egyik legfontosabb dolog, hogy mindezt az olyan csapatok ellen is tudják hozni, amelyekkel szemben papíron több esélyük van a győzelemre.

„Nagyon örülök, hogy nem egy hatvanperces vereséggel jöttünk le a pályáról, hanem megmutattuk a szurkolóknak és legfőképpen magunknak, hogy van bennünk fantázia még akkor is, ha sok minden nem állt még össze a játékunkban. Alessandro is hosszú távon gondolkozik, boldog vagyok, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk” – összegzett Kiss, aki 16 pontjával a magyarok egyik legeredményesebbje volt.

A Nyíregyházán röplabdázó, Eb-újonc Lászlop Alexandra először léphetett pályára kezdőként a magyar válogatottban. Ennek kapcsán elmondta, nagyon örült, hogy a kezdő sípszótól bizonyíthatott, és nagyon büszke a csapatra, hogy tudtak nyerni egy szettet.

„Nagyon izgultam, de örülök, hogy sikerült pontokat szereznem. Remélem, a továbbiakban még eredményesebb tudok majd lenni” – jelentette ki Lászlop.

Ő is hangsúlyozta, hogy az elmúlt napok után nem volt egyszerű mentálisan újraépíteni magukat, de vannak annyira rutinosak, hogy sikerült magukban helyre tenniük az eddig történteket, és „más ritmusra kapcsoltak”.

A három vereséggel álló magyarokra a hétfői szünnap után kedden 17 órától a szlovénok várnak, míg másnap a világbajnok szerbek ellen zárják a csoportkört. A hatosokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe a 24 csapatos, belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornán.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik