Röplabda: Horváth Ausztriában, Blázsovics Szlovéniában folytatja

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 12:06
null
Horváth Kristóf Ausztriában folytatja (Fotó: Facebook/Zadruga Aich/Dob)
A magyar férfi röplabda-válogatott csapatkapitánya, Horváth Kristóf az osztrák Zadruga Aich/Dob csapatában játszik a következő szezonban.

A bajnoki ezüstérmes klub közösségi oldalának bejelentése szerint a 23 éves ütőjátékosra kulcsemberként számítanak.

„Kristóf nyugodt, ugyanakkor robbanékony játékos, aki az osztrák bajnokság egyik legjobb pontszerzője lehet” – nyilatkozta a magyar röplabdázóról Michael Murauer vezetőedző.

Horváth a kecskeméti és kaposvári évek után a legutóbbi két idényben Franciaországban játszott, előbb a másodosztályú Saint-Nazaire-rel feljutott az élvonalba, ahol a legutóbbi szezonban – immár a Nantes Rezé Métropole-lal – bronzérmet szerzett.

Az Aich/Dobnak a 2023/23-as évadban Szabó Alpár és Gacs Dániel révén két magyar idegenlégiósa volt.

Szintén külföldön folytatja pályafutását Blázsovics Péter: a 28 éves nyitásfogadó a szlovén Salonit Anhovo játékosa lesz. A 29-szeres válogatott röplabdázó – aki most vállsérülés miatt nincs ott a nemzeti csapatban – korábban egy szezont már játszott külföldön, 2020/21-ben az osztrák VCA Amstetten NÖ-ben szerepelt.

Blázsovics az elmúlt két idényben, valamint 2017 és 2020 között Kazincbarcikán játszott, korábban megfordult Sümegen és Dunaújvárosban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik