Női röpi: Németh Anett előrébb tudott lépni

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 09:59
null
Németh Anettet a Bundesliga legjobb játékosának választották (Fotó: Imago Images)
A német Potsdam színeiben három sorozatban is döntőt vívó és a Bundesliga legjobbjának megválasztott Németh Anett elégedett az összképpel.

Az előző idényhez hasonlóan 2023 tavaszán is ezüstérmes lett a Potsdam a német női röplabdaélvonalban. A Német Kupában szintén a második helyen végzett, a Szuperkupát megnyerő, Bajnokok Ligája-csoportkörös piros-fehérek ezúttal is a Stuttgarttal szemben maradtak alul a Bundesliga fináléjában. A kiváló potsdami menetelésből oroszlánrészt vállalt a magyar válogatott feladó-átló, Németh Anett, akit az élvonal legértékesebb játékosának is megválasztottak.

„Alapvetően a Stuttgart volt az esélyesebb, a legerősebb a kerete a bajnokságban, olyan ütőkkel, akik akárhonnan és akármikor odatett labdát be tudnak ütni. Nekünk is volt sanszunk, több mérkőzésen is bizonyítottuk, le tudjuk győzni a Stuttgartot – mondta lapunknak a 23 éves, Vasas-nevelésű, majd a tanulmányait az Egyesült Államokban folytató Németh, aki második idényét töltötte Potsdamban. – Egy elveszített döntő után közvetlenül még fáj, hogy nem sikerült, utólag viszont már úgy érzem, jó eredményt értünk el, főleg ha azt nézzük, hogy a rájátszást nem indítottuk jól, úgy nézett ki, hogy már a negyeddöntőben kiesünk. Végül három sorozatban is finálét vívtunk, ami nagyon szép. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, előrébb tudtam lépni játékban az előző idényhez képest. Rengeteg meccsünk volt, gyakorlatilag az összesen pályára léptem, ezért voltak hullámvölgyeim, kijött rajtam a fáradtság, ahogyan más, szintén sokat játszó csapattársaimon is. Az összképpel azonban meg vagyok elégedve.”

A balkezes kiválóságnak a fáradtságon kívül szerencsére semmilyen más problémája sincs, rövid pihenő után a jövő héttől csatlakozik a válogatotthoz. Az augusztusban sorozatban ötödik Európa-bajnokságán szereplő nemzeti csapat május utolsó hétvégéjén Ukrajna ellen Érden rajtol az Arany Európa-liga csoportkörében.

„Várom a közös munkát, kíváncsi vagyok, milyen lesz, hiszen vannak új kerettagok, és új a szövetségi kapitány is – tekintett előre Németh Anett, aki immár az olasz Alessandro Chiappini irányításával dolgozhat a válogatottban. – Remélem, jól zárjuk ezt az időszakot. A fő hangsúly azon lesz, hogy fokozatosan összeálljon a csapat, hogy megszokjuk az új módszereket, ettől függetlenül szeretnénk meccseket nyerni az Európa-ligában, és ha úgy alakul, a négyes döntőbe jutni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik