Női röpi: Németh és Pallag klubja is elődöntős a német ligában

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 22:37
null
Németh Anett a négy közé jutott a Potsdammal (Fotó: Árvai Károly)
Németh Anett csapata, az SC Potsdam, valamint a Pallag Ágnest foglalkoztató Dresden SC is elődöntőbe jutott a német röplabda-bajnokságban. Mindeközben a negyeddöntőben búcsúzott a francia bajnokságtól Kiss Gréta csapata, a Terville-Florange OC (TFOC).

 

A negyeddöntők mindent eldöntő harmadik, szerdai felvonásán Némethék a Hollósy László edzette Suhlt búcsúztatták hatalmas, 3:2-es csatában azok után, hogy az első meccset hazai pályán nagy meglepetésre elveszítették. A magyar válogatott átló együttese a szombati második meccsen idegenben egyenlítette ki a párharcot, melyet végül hazai környezetben tudott lezárni. A 23 éves magyar sorrendben 11, 27, majd 29 pontot szerzett, utóbbi kettővel csapata legeredményesebb játékosa volt.

A Dresden az első találkozón idegenben nyert 3:0-ra a Wiesbaden ellen, de múlt szombaton, hazai környezetben ugyanilyen különbséggel alulmaradt, mielőtt a harmadik összecsapáson vendégként nyert négy szettben. A korábbi válogatott Pallag 12, 4, majd újfent 12 ponttal járult hozzá együttese továbbjutásához.

A szombaton rajtoló, és az egyik fél második sikeréig tartó elődöntőben a drezdaiak a címvédő Stuttgarttal, Némethék a Schwerinnel találkoznak.

Franciaországban a 24 éves ütőjátékos együttese múlt szombaton idegenben 3–0-ra, a szerdai második találkozón pedig 3:1-re kapott ki a kupagyőztes Béziers-től.

A magyar röplabdázó az első összecsapáson 12, a másodikon 10 pontig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik