Női röpi Extraliga: bronzéremmel vigasztalódna a Nyíregyháza és a Szent Benedek RA

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 09:15
null
Tomas Varga, a nyírségiek szlovák trénere szerint csapata bizonyítani szeretne (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet Magyarország)
A Szent Benedek RA és a Nyíregyháza is bronzéremmel vigasztalódna a női röplabda Extraligában.

A szerdán induló párharc a medál mellett a következő szezon nemzetközi kupaszerepléséről is dönt: a bronzérmes a második számú CEV Kupában, a negyedik helyezett a harmadik számú Challenge Kupában szerepelhet a 2023/24-es idényben.

„Még mindig érezni a csalódottságot a lányokon a Békéscsaba ellen elveszített elődöntő miatt. Nem érdemeltük meg, hogy három meccsen maradjunk alul a párharcban, de ilyen a profi sport. Mindenképpen motivál minket, hogy építkezzünk a következő szezonra, de azt is megmutatta, hogy már közelebb kerültünk a két legjobb magyar csapathoz, és a bronzmérkőzéseken ezt be is akarjuk bizonyítani” – mondta a klubhonlapon a balatonfüredieket edző bolgár Krisztian Mihailov.

A szakember kiemelte, az elmúlt napokban nem végeztek annyira intenzív edzésmunkát, hogy így a mérkőzésre legyenek a legjobb formájukban, mert tudják, nehéz lesz a párharc.

„Mindannyian hiszünk abban, hogy megmutatjuk, ebben a szezonban érmet érdemlünk. A Nyíregyháza nagyon harcos együttes, erős személyiségekkel. Mindent kielemeztünk, a lehető legjobban felkészültünk az ellenfél játékosaiból, illetve játékából egyaránt” – nyilatkozott Mihailov.

„Készültünk a párharcra, a csapat nagyon szeretné bizonyítani, hogy a Vasas elleni elődöntő utolsó meccse csak egy kisiklás volt, és sokkal több van bennünk. Nehezíti a helyzetet, hogy vannak sérültjeink, csak a mérkőzés napján dől el, hogy számíthatok-e mindenkire, de felkészültünk minden eshetőségre” – fogalmazott az együttes közösségi oldalán Tomas Varga, a nyírségiek szlovák trénere.

Kiemelte, tapasztalt, rutinos együttessel csapnak össze, amely ellen nem lesz elég egyszer jól teljesíteni.

„Szeretnénk győzelemmel zárni ezt a szezont, ami egyben azt is jelentené, hogy bronzérmesek vagyunk a bajnokságban” – mondta a tréner.

A párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart, a pályaelőny az alapszakaszban jobb helyen zárt balatonfüredieknél van.

Egy idénnyel korábban a Szent Benedek bronzérmet nyert az Extraligában, a Nyíregyháza ugyanakkor a negyeddöntőben kiesett és végül ötödik lett. A mostani szezonban eddig a nyírségiek lehetnek elégedettebbek, ugyanis a Magyar Kupában övék lett a bronzérem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik