Férfi röpi: a Kaposvár kiverte az egyeduralkodó Pénzügyőrt

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.16. 20:43
null
A kékben játszó kaposváriak harmadszor is megverték a Pénzügyőrt (Fotó:<a href="https://www.facebook.com/photo?fbid=946459333282017&amp;set=a.372512027343420"> facebook.com/ Fino Kaposvár</a>)
A Kaposvár 3:0-ra legyőzte a címvédő Pénzügyőrt a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén vasárnap, ezzel megnyerte az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot.

 

 

Az előző két bajnoki fináléban alulmaradt kaposváriak véget vetettek a Pénzügyőr 2020-ban kezdődött egyeduralmának: a fővárosiak azóta minden hazai trófeát elhódítottak, négy Magyar Kupát és két bajnoki címet nyertek.

A kupadöntőben vesztes Kaposvár az első két meccsen remek játékkal előbb elvette a kupagyőztes Pénzügyőr pályaelőnyét, majd hazai környezetben is győzött. A keddi harmadik összecsapáson aztán a címvédő PSE akarata érvényesült, de a somogyiak ezúttal saját közönségük előtt léphettek pályára a fináléért.

Az első szettet a fővárosiak kezdték jobban, de 11-9-nél már a vendégeket edző Jókay Zoltánnak kellett időt kérnie. A hazaiak szezon közben szerződtetett, korábbi magyar válogatott feladóátlója, Baróti Árpád sorra szerezte a pontokat, és gyakorlatilag végig a Fino irányított: a labdamenetek nagy része az ő pontszerzésükkel vagy hibájukkal ért véget. Mivel előbbiből volt több, kaposvári sikerrel zárult a játszma.

A második felvonás első harmadában blokkjaival több extra pontot is szerzett a somogyi együttes, amely ráadásul szerváival is egyre gyakrabban zavarba hozta a Jókay-tanítványokat. A hazaiak magabiztosnak tűnő, hatpontos előnye a hajrához érve a figyelmetlenségeik és a hibáik miatt egyre olvadt, de még időben tudtak újítani, így egy szettre kerültek a finálétól.

A harmadik etapban villámrajtot vett a szerb Slobodan Prakljacic edzette csapat, melynek magyar magja, Baróti, Bögöly Gábor és Iván Bence is remekelt. A különbség hamarosan tetemesre nőtt a felek között, és egy idő után már csak az volt a kérdés, mikor ér véget az egyoldalúvá váló összecsapás. Ez végül 80 perc után jött el, a kaposváriak pedig hatalmas ünneplésbe kezdtek szép számban összegyűlt szurkolóikkal.

A találkozó legeredményesebb játékosa a 15 pontos Baróti volt.

A Kaposvár az újonc MÁV Előrével találkozik a jövő vasárnap rajtoló döntőben, míg a Pénzügyőr a Kazincbarcikával csatázhat a bronzéremért.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár–Pénzügyőr SE 3:0 (19, 22, 17)
Kaposvár, 1450 néző. V: Adler, Horváth M.
FINO: Bögöly 13, Lescay 4, Bartunek 3, Hernandez 7, Iván 10, Baróti 15. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska, Tóth K. 2, Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
PÉNZÜGYŐR: Rása 4, Magyar, Kiss D. 8, Nascimento 6, Kovács Z. 9, Dávid Cs. 2. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy 1, Tordai 2, Majoros 3, Tamási. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Szlobodan Prakljacsics: – Csapatként kerültünk a döntőbe, és úgy gondolom megérdemelten! Köszönjük a népes kaposvári közönségnek a szurkolást! Ez a mai győzelmünk nélkülük nem sikerülhetett volna!
Jókay Zoltán:
– Csak gratulálni tudok a kaposvári csapatnak! Úgy mentek neki ennek a mérkőzésnek, ahogy kellett. Agresszív játékukra nem volt semmilyen válaszunk. Csak remélni tudom, hogy összeszedjük magunkat.
A párharcot 3–1-re a Kaposvár nyerte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik