Női röplabda: a figyelem és az önbizalom lesz a kulcs az ukránok ellen

SNEFF SZILÁRDSNEFF SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 14:32
null
Szakmáry Gréta, Németh Anett és Andreas Vollmer (Fotó: Árvai Károly)
Sajtótájékoztatót tartott a női röplabda-válogatott, amelynek keretében Andreas Vollmer szövetségi kapitány kiemelte, hogy a szerdai, Ukrajna elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés 0:0-ról indul, ezért hasonló koncentrációt vár a csapattól, mint múlt szombaton Portugália ellen.

Közvetlenül az edzés után érkeztek meg a főszereplők a keddi sajtótájékoztatóra, amelyen az Európa-bajnoki selejtező sikeresrajtja után Andreas Vollmer szövetségi kapitány, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára és a két játékos, a csapatkapitány, Szakmáry Gréta és Németh Anett vett részt.

„Fantasztikus győzelmet arattunk múlt szombaton, úgy tűnik, működik az a program, amelyet elterveztünk. Mindenki éhes a sikerre, de emlékeztetni kell magunkat arra, hogy ez még csak az első mérkőzés volt, nem szabad túlságosan örülni. A fókusz és a koncentráció rendben van, és ha hasonló eredmény születik szerdán az ukránok ellen, mindenki újra elégedett lehet” – mondta a szövetségi kapitány.

Magabiztosan játszva 78 perc alatt legyőzte a magyar válogatott a portugált a selejtező első körében. A csapatkapitány, Szakmáry Gréta szerint kicsit izgulósan kezdték a találkozót, de végig koncentráltak tudtak maradni.

„Nem számítok egyszerű mérkőzésre az ukránok ellen sem, de győzni fogunk! Portugáliában úgy kezdtünk, hogy mindent beleadunk, és ez látszott is. Bár kicsit izgultunk az elején, de végig koncentráltan játszottunk. Az ellenfelet már az elején meg tudtuk fogni, és meg sem álltunk a 3:0-s győzelemig.”

„A legfontosabb, hogy fegyelmezetten tartsuk magunkat a megbeszélt taktikához, a figyelem és az önbizalom a két kulcsszó. Sokat videóztunk, hogy megnézzük, mi az ukránok gyengesége, hol találhatunk lyukat a védelmükön” – fogalmazott a mindig ponterős szélső ütő, Németh Anett.

Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára szerint néhány éven belül reális lehet akár a világbajnoki részvétel vagy akár az olimpiai kvalifikáció.

„Reméljük, hogy szűk egy hónapon belül ismét a kijutást ünnepelhetjük majd. A látszat ellenére nem könnyű csoport a miénk, ezért is nagy siker a portugálok elleni győzelem. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy újra elérje a válogatott a korábbi legjobb ranglista helyét, ami a 13. volt. Ezek után bátran bizakodhatunk a világbajnokságra való kijutásban, vagy akár az olimpiai kvalifikációban is.”


A hat selejtezőcsoport mindegyikéből az első két helyezett jut ki a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.

A magyar válogatott további Eb-selejtezős programja:
augusztus 24., szerda:

Magyarország–Ukrajna, Budapest 18.00
augusztus 27., szombat:
Magyarország–Ciprus, Budapest 17.45
szeptember 3., szombat:
Ciprus–Magyarország, Nicosia 19.00
szeptember 7., szerda:
Ukrajna–Magyarország, Kutna Hora (Csehország) 18.00
szeptember 10., szombat:
Magyarország–Portugália, Békéscsaba 19.00
korábban:
1. forduló:

Portugália–Magyarország 0:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik