Férfi röpi Extraliga: a MAFC-BME jutott utolsóként elődöntőbe

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 22:38
Utolsóként a MAFC-BME biztosította helyét a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében, miután a negyeddöntő záró, ötödik összecsapásán otthon 3:1-re legyőzte a Kecskemétet.

A keddi találkozót megelőzően minden alkalommal a vendégcsapat győzött, most azonban a hazaiak az első szettet a rossz kezdés ellenére viszonylag simán behúzták. A másodikban a Kecskemét a játszma derekától fogva biztosan vezetve egyenlített, a harmadik felvonás viszont végletekig kiélezett küzdelmet hozott, és csak két, az alföldiek által erősen vitatott hálóérintéssel dőlt el. A negyedik etap végjátékában hazai részről három jó blokk, a vendégektől két rossz nyitásfogadás volt egymás után, ezzel eldőlt az összecsapás.

A mérkőzés legeredményesebbje a kecskeméti Lázaro Fundora Travieso volt 22 ponttal, csapattársa, Yusnaikel Argilagos Sogo 19 ponttal zárt. A hazai csapatból Csoma Krisztián 19 ponttal végzett.

A hétvégén rajtoló elődöntőben a MAFC a címvédő és alapszakaszgyőztes Pénzügyőrrel találkozik, míg a másik ágon a Kaposvár a Kazincbarcikával csap össze úgy, hogy a somogyiaknál és a PSE-nél van a pályaelőny.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME–Kecskeméti RC 3:1
(21, -23, 24, 18)
Budapest, Folyondár utca, 200 néző. V: Adler, Jámbor.
MAFC: Eke 9, Gálvez 8, Benkő 7, Lescay 17, Csoma 18, Krupánszki 12. Csere: Pápai, Bozóki (liberók), Szabó Balázs, Szabó Bence, Godoi. Vezetőedző: Nagy Péter.
KECSKEMÉT: Baserio 6, Sidiropoulos 1, Gebhardt N. 5, Szabó A. 9, Argilagos 19, Fundora 20. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Török S., Tomanóczy 2, Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Ahogy lehetett is rá számítani, egy harcos, küzdős találkozó volt. Büszke vagyok a csapatra, mert az első szett gyengébb kezdése után sikerült visszajönni. A második szettben volt egy hullámvölgyünk, de a harmadik és negyedik szettben óriásit küzdött a csapat, aminek győzelem lett az eredménye.
Nagy József: – Egy végletekig kiélezett párharcban maradtunk alul. Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani, hiszen legalább annyira akartuk mi is a győzelmet, mint a MAFC csapata. Ők türelmesebben, kevés hibával játszottak. A negyedik szettben volt jópár rossz döntésünk, ami megpecsételte a szett és azzal együtt a mérkőzés sorsát.
A párharc végeredménye: 3–2 a MAFC-BME javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik