Vízválasztó, avagy AS Roma - M. City

Vágólapra másolva!
2014.12.10. 06:12
A Manchester City egy olyan csapat, amit rengeteg dolog miatt lehet nem szeretni. Kár lenne a végletekig sorolni, mi az, ami irritálhatja az európai...

A Manchester City egy olyan csapat, amit rengeteg dolog miatt lehet nem szeretni. Kár lenne a végletekig sorolni, mi az, ami irritálhatja az európai futballszurkolót egy ilyen feltőkésített, történelmet vásárolt, újgenerációs labdarúgóklubon. Ettől mi most eltekintünk, tiszteltben tartva a modern kor előtti, őszinte angol szurkolókat.

Tovább emelve a tétet, romanistaként szerdán az elmúlt évtized talán legfontosabb mérkőzése vár ránk, pont az angol óriás ellenében. Nem kisebb múlik majd a szerdai találkozón, mintsem Európa legjobb 16 focicsapata közé jutás. Nagydolog ez kérem szépen! Az angoloknak is, hiszen hőn áhított céljuk egy kimagasló nemzetközi siker, és az kedvenc csapatunknak is, hiszen ősszel a sorsolás pillanatai után sok mindenre számíthattunk, de hogy a hatodik kör előtt még a kezünkbe legyen a sorsunk, arra talán nem. Ez most mégis így alakult, hogy miért? A válasz már a történelem része, nem mennék most bele, mi lett volna, ha Moszkvában…

A manchesteri csapat sérült listája valamivel talán hosszabb, mint a házigazdáké, de ettől még jócskán akad aggódni való dolog hazai oldalon is. Sergio Agüero, Yaya Touré, Fernandinho, David Silva, Stevan Jovetic, Vincent Kompany, Matija Nastasic szerepel a sérült listán kedd délután. Gondolom ez javulni fog a szerdai kezdőrúgásig, de ettől még tetemes névsor. Legyen ez Pellegrini gondja.

Garcianak más problémái vannak. Az elmúlt két mérkőzésen négy gólt kapott csapata, ami nem a stabil védekezésre utal. Ráadásul kapusposzton szintén előjöttek a bakik. Nem fogom részletezni, hogy De Sanctis mekkora hibákat vétett mondjuk az utolsó BL találkozón Moszkvában, vagy épp szombaton a Sassoulo ellenében. A tények magukért beszélnek.

Ráadásul a hét eleji sajtóban tovább gyűrűzött a probléma, mivel a lengyel srác combizom problémákkal küzd, még Curci régebbi sérüléséből lábadozik. Lobont pedig nincs nevezve a 23-s BL keretbe. Ebben az esetben az UEFA engedélyezi ifjúsági játékos nevezését, de csak remélni merem, hogy Garcia nem Gabriel Marchegianit jelöli majd a kezdőbe. Ál naiv felvetés volt. (Egyébiránt a fent említett fiatal kapustehetség a Lazio volt kapusának gyermeke)

A védelemben szintén jönnek a kérdőjelek. A rommá pihentetett, angol rutinnal rendelkező Cole legyen a szélső védő, vagy az egyre jobb formát mutató, gólt szerző Holebas élvezze továbbra is a bizalmat. Nálam ez nem kérdés, de Garcia néha meglep döntéseivel. Ráadásul egy Macion-Cole szélső védő páros korából fakadóan sem tud olyan teljesítményt nyújtani, mint fiatalabb kollégáik.

A középpályára várom a pihentetett Nainggolant, illetve a bajnokságban eltiltott DDRt. De valószínűsíthető Keita játéka is. Ez meglepően védekező hármas, így valaki akár kimaradhat. Pjanic játszott a hétvégén, Ő lesz talán pihenős este, illetve Strootman sincs még abban az állapotban, hogy pályára lépjen egy ennyire fontos mérkőzésen.

Elől Gervinho és Totti nálam fix, harmadik támadónak Ljajicot várom az elmúlt hetek formája miatt. Destro tutti nem, mivel játszott a Sassoulo ellenében. Persze ezeket a döntéseket mind Garcia hozza majd meg, a fentebb írt okoskodás csak a saját gondolatmenetem. Annyi szent, ha már egy ekkora lehetőség kapujában áll az AS Roma, mindenképpen meg kellene ragadni, és élni kellene vele.

A mérkőzés játékvezetője a szerb Milorad Mazic lesz. Közvetítést a Digi második számú sportcsatornáján láthattok, illetve streamelve szintén. Ehhez a meccs előtti órában, kommentben nyújtunk majd segítséget.

A mérkőzés fontosságáról annyit még, hogy James Pallotta megérkezett az olasz fővárosba, hogy személyesen nézze végig csapata szereplését. (direkt nem továbbjutását írtam) Támadólag kell fellépni, még akkor is, ha tudjuk jól, egy gól nélküli döntetlen római továbbjutást eredményez. Ez a mai labdarúgásban kivitelezhetetlen, főleg nem egy Manchester City ellenében. De ezt Garca tudja.

Hogy mit érhet egy továbbjutás, azt majd a mérkőzés után megvitatjuk. Addig pedig nem marad más, mit hogy hevesen kiszurkoljuk kedvenceink győzelmét és továbbjutását!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik