Marcus Grönholm visszaszerezné Loebtől a világbajnoki elsőséget

HANRANGI LÁSZLÓHANRANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.04.30. 15:08
Az Argentin-ralit a WRC történetében 27. alkalommal rendezik meg idén. A murvás futamon Marcus Grönholm visszavágna Sébastien Loebnek, és ismét a világbajnoki tabella élére ugrana. Ebben segítségéül szolgálhat, hogy három napig tesztelte Szardínia szigetén a 2007-es Focus WRC-t.
Ha Sébastien Loeb arat diadalt a futamon, akkor pályafutása újabb rekordját állítja be
Ha Sébastien Loeb arat diadalt a futamon, akkor pályafutása újabb rekordját állítja be
Ha Sébastien Loeb arat diadalt a futamon, akkor pályafutása újabb rekordját állítja be
Ha Sébastien Loeb arat diadalt a futamon, akkor pályafutása újabb rekordját állítja be

Szavazás

Ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Bár az új Focus csak a Finn-ralin mutatkozik be, néhány beállítást már változtattak Grönholm autóján, aki mindenképp visszavágna Loebnek Argentínában. A finn versenyzőnek az is jelenthet némi előnyt, hogy mivel vetélytársa vezeti jelenleg a világbajnoki tabellát, a takarító szerepét is ő látja majd el a szakaszokon.

Ha viszont Sébastien Loeb arat diadalt a futamon, akkor pályafutása újabb rekordját állítja be. 1996 és 1998 között Tommi Mäkinennek egy Lancer WRC-vel egymás után háromszor is sikerült győznie. Ha Loeb nyer hétvégén, ezt a rekordot ő is beállítja.

Sébastien Loeb az argentin verseny után részt vesz majd a Jordán-rali bemelegítő edzésein, mert 2008-ban már Jordánia is rendez világbajnoki futamot. Hozzá hasonlóan Petter Solberg is ellátogat majd a jordániai viadal bemelegítésére.

A 2003-as norvég világbajnok századik alkalommal indul WRC-s futamon a Subaru színeiben, és a csapattal együtt nagyon reméli, hogy dobogós helyeket szereznek a hétvégén. Az ausztrál Chris Atkinson navigátora Francois Duval korábbi mitfárere, Stéphane Prevot lesz a viadalon.

A mezőny - amelyből csak Grönholm és Loeb győztek korábban Argentínában - csütörtök este a Buenos Aires-i River Plate Stadionban rendezett szuperspeciállal kezdi a futamot, vasárnap pedig a cordobai stadionban zárja azt.

Az összetett pontversenyben Sébastien Loeb egy ponttal előzi meg Marcus Grönholmot, és nyolccal Mikko Hirvonent. A konstruktőröknél a Ford előnye nyolc pont a Citroën csapatával szemben.

A világbajnokság állása:

Pilóták:
1. Sébastien Loeb 38 pont
2. Marcus Grönholm 37 pont
3. Mikko Hirvonen 30 pont
4. Daniel Sordo 19 pont
5. Petter Solberg 16 pont
6. Henning Solberg 11 pont
7. Chris Atkinson 10 pont
8. Daniel Carlsson 9 pont
9. Jari-Matti Latvala 7 pont
10. Toni Gardemeister 5 pont
11. Manfred Stohl 5 pont
12. Gigi Galli 5 pont
13. Jan Kopecky 2 pont
14. Matthew Wilson 1 pont

Csapatok:
1. Ford 67 pont
2. Citroën 59 pont
3. Subaru 27 pont
4. Stobart Ford 21 pont
5. OMV Kronos Citroën - 21 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik