Rali-vb: Neuville megakadályozta Ogier 10. győzelmét

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 16:20
Thierry Neuville-ék nyerték az idénynyitó vb-futamot (Fotó: twitter.com/thierryneuville)
A Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe belga duó nyerte meg a vasárnap véget érő Monte-Carlo ralit, a világbajnokság (WRC) idénynyitó futamát, amelyen így a másodikként záró francia Sébastien Ogier-nek nem sikerült begyűjtenie tizedik diadalát a hercegségben.

 

A tradicionális évnyitó viadalon egészen a 10. gyorsasági szakaszig a címvédő finn Kalle Rovanperä távollétében a Toyota világbajnok-jelöltjévé váló brit Elfyn Evans állt az élen, szombaton azonban Neuville átvette tőle a vezetést az összetettben. A folytatásban a rekordot jelentő 10. sikerére hajtó Ogier felzárkózott másodiknak, sőt, a 13. szakasz után az éllovas pozíció is az övé volt, Neuville-nek viszont még volt tartaléka és a vasárnapi zárónapot ő kezdhette az élről.

Az utolsó három gyorsaságin Neuville egyre csak növelte a távolságot az üldözőkkel szemben, mindhárom etapon ő érte el a legjobb időt, s végül több mint 16 másodperces előnnyel diadalmaskodott. A belga versenyzőnek ez volt WRC-pályafutása 20. futamgyőzelme, s másodszor nyert Monacóban.

A nyolcszoros világbajnok Ogier megtartotta a második helyet, harmadikként pedig jelentős, több mint 45 másodperces hátránnyal Evans zárta az idénynyitót.

Monte-Carlo rali (17 gyorsasági szakasz, 323,72 km, a dobogósok)
1. Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe (belga, Hyundai i20 Rally1 Hybrid) 3:09:30.9 óra
2. Sébastien Ogier, Vincent Landais (francia, Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 16.1 másodperc hátrány
3. Elfyn Evans, Scott Martin (brit, Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid) 45.2 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik