Higuaín hazatért Argentínába (Fotó: AFP)

 

A beszámolók szerint Higuaín csütörtökön hagyta el az előírt karantént és a torinói reptérre utazott, ahol egy magángép várta. Az argentin távozásához a Juventus, illetve az olasz hatóságok is hozzájárultak, miután tesztelték a vírusra, és negatív lett az eredménye, vagyis egészségesnek bizonyult. A döntés ennek ellenére kisebb botrányt váltott ki Olaszországban, amely a járvány európai gócpontjának számít. 

Higuaín a beteg édesanyjához utazott haza, de ez sem ment egyszerűen. Argentínában tilos Olaszországból indult gépnek landolnia jelenleg, így a 32 esztendős támadó előbb Franciaországba, onnan Spanyolországba utazott, majd harmadik állomásként repült el hazájába. 

Higuaín mellett Miralem Pjanic és Sami Khedira is hazautazhatott – jegyzi meg az olasz sportlap. A Gazzetta szerint mindannyian azért hagyhatták el a karantént, mert orvosi papírokkal igazolták, hogy nem fertőződtek meg, s mindannyian megfelelő, személyes okot tudtak felhozni a Juventusnál ahhoz, hogy a klub engedélyezze a távozásukat. 

Az olasz bajnokság küzdelmeit a múlt héten függesztették fel. Azóta már tucatnyinál is több élvonalbeli futballistáról derült ki, hogy elkapta a koronavírust. Súlyos tünetekkel járó megbetegedésről ugyanakkor nem érkezett hír a Serie A-ból.