Gyász: a legnagyobb olasz legendák is ott voltak Berlusconi temetésén

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.14. 18:51
null
Utolsó útjára kísérték Silvio Berlusconit (Fotó: AFP)
Mint ismert, 86 éves korában elhunyt Silvio Berlusconi, az olasz AC Milan labdarúgócsapatának legendás tulajdonosa, Olaszország egykori miniszterelnöke, akit június 14-én a milánói dómban kísértek utolsó útjára.

 

Az egykor a Milant és a Monzát is irányító Berlusconi temetésére rengeteg legendás olasz labdarúgó és sportvezető ellátogatott, így például a Football Italia összegzése szerint részt vett a temetésen Massimiliano Allegri, Fabio Capello, Paolo Maldini, Franco Baresi, Matteo Pessina, Steven Csang, Giuseppe Marotta, Claudio Lotito, Aurelio de Laurentiis és Adriano Galliani is.

A lap megemlíti, hogy a Milan-legenda Zvonimir Boban mellett Dejan Szavicsevics például 1200 kilométert autózott Podgoricából, hogy ő is elkísérje utolsó útjára Berlusconit.

Az egykori olasz miniszterelnök egészsége az elmúlt években kezdett megromlani, 2016-os szívműtétje után prosztatarákkal kezelték, majd három évvel ezelőtt elkapta a koronavírust. Ebből felépült, de aztán leukémiás lett. Legutóbb légzési nehézségekkel szállították a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályára, ott hunyt el hétfő reggel.

Fotó: AFP
Fotó: AFP
Fotó: AFP
Fotó: AFP

 





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik