Olaszország: Berlusconi súlyos beteg, kórházban kezelik

Vágólapra másolva!
2023.04.06. 13:03
null
Berlusconi nincs a legjobb állapotban jelenleg (Fotó: Getty Images)
A Reuters olasz sajtóhírekre alapozva arról számolt be csütörtökön délelőtt, hogy szerdán légzési nehézségekkel kórházba kellett szállítani Olaszország korábbi miniszterelnökét, az AC Milan korábbi, az AC Monza jelenlegi tulajdonosát, s azt is hozzáteszi, hogy a 86 éves politikusnál leukémiát diagnosztizáltak.


A most 86 éves Silvio Berlusconi három különböző alkalommal volt Olaszország miniszterelnöke 1994 és 2011 között összesen kilenc évig, s a hírügynökség tájékoztatása szerint jelenleg légzési nehézségekkel a milánói San Raffaele kórház intenzív osztályán ápolják.

A Corriere dello Sport arról is beszámolt a szerdán kórházba szállított politikusról, hogy leukémiával diagnosztizálták.

„Beszéltem professzor Zangrillóval, aki elmondta, hogy Berlusconinak csendes, nyugodt estéje volt, és állapota stabil” – közölte az olasz állami televízióban (RAI) Antonio Tajani külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes.

Berlusconi a legnagyobb olasz kereskedelmi tv-hálózat kiépítéséből gazdagodott meg, majd az AC Milan tulajdonosa lett, amelyet Európa legjobb labdarúgócsapatai közé emelt, mielőtt 1994-ben politizálni kezdett volna.

A Milantól egy hosszú folyamat végén 2018-ban vált meg Berlusconi cége, s szinte „postafordultával” felvásárolta a harmadosztályú AC Monzát.

Berlusconi egészsége az utóbbi években kezdett megromlani, 2016-ban szívműtétje volt, majd prosztatarákkal kezelték, míg három éve még a koronavírust is elkapta, ám ezekből mind felépült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik