David Beckham: Rájöttem, hogy a legmagasabb szinten kell játszanom

Vágólapra másolva!
2009.02.15. 10:45
Úgy tűnik, március 9-én véget ér David Beckham milánói kalandja, és a középpályás visszatér a Los Angeles Galaxy csapatához. Beckham az Inter elleni rangadó előtt elmondta, hogy szerződése aláírásakor nem is gondolt arra, hogy hosszabb távon is Milánóban maradjon – de rájött, hogy a legmagasabb szinten szeretne játszani.
David  Beckham (még) a Milan mezében
Fotó: Imago
David Beckham (még) a Milan mezében
David  Beckham (még) a Milan mezében
Fotó: Imago
David Beckham (még) a Milan mezében
„Biztosíthatok mindenkit, hogy amikor aláírtam az AC Milanhoz a kölcsönszerződésemet, eszembe sem jutott, hogy március 9-e után is Milánóban maradjak” – mondta David Beckham a tekintélyes La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

„De aztán eltelt egy hét, lejátszottam az első meccsemet, és megértettem, hogy szükségem van arra, hogy továbbra is a legmagasabb szinten játsszak” – folytatta az angol középpályás, akinek március elején vissza kell térnie az Egyesült Államokba, miután a Los Angeles Galaxy nem fogadta el a Milan érte tett ajánlatát.

Így Beckham hiába maradna szívesen Milánóban, március elejétől ismét Amerikában szerepel – sokan úgy vélik, hibás döntést hozott, amikor 2007-ben a Los Angeles-i csapat hívását fogadta el, nem pedig valamelyik európai nagycsapatét – például a Milanét.

„Annak idején, 2007-ben nem utasítottam el a Milan ajánlatát, csupán arról volt szó, hogy kicsit későn kerestek meg. De nem bántam meg akkori döntésemet. Noha nem nyertem semmit a Galaxyvel, de érdekes tapasztalat volt. Nem tudom, hogy nyomot hagytam-e az amerikai labdarúgásban, de az biztos, hogy az MLS előtt nagy jövő áll” – értékelt Beckham, aki a vasárnap esti rangadóról is beszélt.

„Boldog vagyok, hiszen játszhattam manchesteri és madridi derbiken is, ma este pedig pályára lépek a milánói városi rangadón – fogalmazott a Milan-szurkolók új kedvence. – Forró hangulatú meccsre számítok, alig várom a kezdő sípszót.”

AZ INTERNAZIONALE–MILAN RANGADÓT ÉLŐBEN KÖVETHETI A NEMZETI SPORT ONLINE-ON!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik