Kaká szerint Ronaldinho volt a Serie A legjobb idei igazolása

Vágólapra másolva!
2008.09.09. 16:07
Egy ideje sérüléssel bajlódik az AC Milan brazil középpályása, Kaká, így még nem tudni, hogyan áll majd fel a piros-feketék támadószekciója, ha végre mindenki hadra fogható lesz. Kaká a La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilapnak adott interjújában a térdpanaszairől, a jövőjéről és az új Milanról is beszélt.
Kaká reméli, hogy hamarosan visszatérhet
Fotó: Imago
Kaká reméli, hogy hamarosan visszatérhet
Kaká reméli, hogy hamarosan visszatérhet
Fotó: Imago
Kaká reméli, hogy hamarosan visszatérhet

„A sérülésem története tulajdonképpen már több mint egy évre nyúlik vissza. Mindig volt valami, ami megakadályozta, hogy meghalljam a szervezetem figyelmeztető szavát. Nem volt rendben a térdem, de jött az európai Szuperkupa, azután szerettem volna megnyerni az Aranylabdát, majd jöttek a jokohamai mérkőzések, és így tovább, míg egyszer csak a térdem nem bírta tovább” – tárta fel sérülése körélményeit Kaká, akinek meglehetősen konkrét elképzelései vannak a jövőjével kapcsolatban.

„Annyit szögezzünk le: nincsenek mindörökre szóló dolgok. Eddig a Realról lehetett hallani, hogy meg akar szerezni, most Angliából jönnek a hírek. A piac már csak ilyen. Ahogy a Milan is tesz ajánlatokat más csapatoknak, úgy más klubok is tesznek ajánlatokat a Milannak.”

„Én sohasem fogom azt kérni, hogy engedjenek el, hiszen itt mindig jól bántak velem, remek a kapcsolatom a vezetőkkel. Ki tudja, egy nap lehet, hogy megváltozik a viszonyunk, de ezt most nehezen tudnám elképzelni. Egy biztos: csak akkor megyek el, ha a klub el akar engedni, vagy aznap, ha már nem lesznek közös céljaink, de ez a nap még nem jött el. Remekül igazoltunk a nyáron, s újra nagy célokért akar küzdeni a Milan, ahogyan én is.”

Természetesen a brazil kifejtette véleményét a – sokak szerint – túlzsúfolt milánói támadószekcióról és honfitársa, Ronaldinho érkezéséről is.

„Lehet öt csatárral is játszani, a lényeg, hogy ne szakadjon a csapat két részre, amikor a védők azért duzzognak, mert nincs, aki segít a védekezésben, a csatárok meg azért, mert nem lépünk fel támadólag. Ronaldinho pedig a Serie A legjobb igazolása volt” – nyugtatott meg mindenkit Kaká.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik