A karácsonyfa-formációban bízik a Milan az Inter elleni csúcsderbin

Vágólapra másolva!
2007.12.23. 12:09
Fantasztikus mérkőzésre van kilátás vasárnap délután az olasz élvonalebeli bajnokság (Serie A) 17. fordulójában, ahol a friss klubvilágbajnok, idei BL-győztes AC Milan ütközik meg a címvédő, listavezető Internazionale együttesével. Ha nyernek a kék-feketék, akkor a hátralévő két fordulótól függetlenül őszi elsők, Carlo Ancelotti alakulatának viszont éppen itt az ideje, hogy bevégezze San Siróban mutatott rossz sorozatát, és a bajnokságban is megörvendeztesse nemzetközi sikerekhez szokott közönségét.
Milánóban hatalmas kitörés várható vasárnap délután – epicentrum: San Siro
Milánóban hatalmas kitörés várható vasárnap délután – epicentrum: San Siro
Milánóban hatalmas kitörés várható vasárnap délután – epicentrum: San Siro
Milánóban hatalmas kitörés várható vasárnap délután – epicentrum: San Siro

VÁRHATÓ KEZDŐÖSSZEÁLLÍTÁSOK
INTERNAZIONALE: Julio Cesar – Maicón, Cordoba, Samuel, Maxwell – Zanetti, Cambiasso, Chivu – Jimenez – Cruz, Ibrahimovic
AC MILAN: Dida – Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Kaká, Seedorf – Inzaghi
Az AC Milannál úgy vélik, a lehető legjobb pillanatban csap össze a két lombard sztárgárda, nem csoda, hiszen a piros-feketék múltheti klubvilágbajnoki címükkel a tarsolyukban minden bizonnyal még magabiztosabban szállnak majd ringbe azon a meccsen, ahol plusz motivációért amúgy sem kell a szomszédba menniük.

A Bajnokok Ligája-, és az Európai Szuperkupa-győzelem után a klubvébé-címmel koronázták meg a teljesítményüket Nestáék, mellesleg az aranylabdás is közülük került, ki a brazil Kaká személyében.

Az olasz szakírók szerint a bajnoki krízis pontosan arra vezethető vissza, hogy a Milan túlságosan is a nemzetközi porondra fókuszált, s a tavalyi, csalódást keltő bajnoki szereplés után a 2007/08-as idényben "ugyanabba a folyóba" léptek bele Seedorfék.

Tény, hogy Carlo Ancelotti együttese a szezonban még nem tudott nyerni a San Siróban, ráadásul 402 perce még gólt sem szerzett.

Máris 22 pontos hátrányban vannak ősi városi riválisukkal szemben, amely még akkor is tekintélyes, ha tudjuk, három meccsel kevesebbet játszottak.

A hétközi ráhangoló sem sikerült valami fényesre a piros-feketéknek, a kupában tartalékcsapattal bár, de hazai pályán szenvedtek vereséget a Cataniától.

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A fogadóirodák szerint az Internazionale a derbi esélyese. Roberto Mancini csapata imponáló magabiztossággal veszi az akadályokat ebben az idényben is a Serie A-ban, zsinórban kilencedik győzelmüket ünneplhették a kék-feketék a múlt héten Cagliariban.

Ráadásul a Bajnokok Ligájában is brillíroznak, a Fenerbahce elleni kínos vereséget követően egymás után öt győzelemmel harcolták ki a csoportelsőséget.

A nerazzurik tavaly mindkétszer két vállra fektették ellenfelüket a derbin (4-3, 2-1), ami valószínűleg élénken él még a rossonerik emlékezetében, s az is mellettük szól, hogy 411 perce nem kaptak gólt az olasz nemzeti bajnokságban.

Mancini egy komplett középpályássorra (Patrick Vieira, Luis Figo, Olivier Dacourt, Dejan Sztankovics) nem számíthat, s a cserekapus Francesco Toldo sem szerepelhet.

Ancelotti gárdájában egyedül Ronaldo nincs bevethető állapotban, Pato pedig csak januárban mutatkozhat be tétmeccsen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik